Μεγάλη αύξηση για τα έσοδα της γαλλικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών

Η γαλλική αγορά συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της μέσα στο 2019, και το πρώτο μισό του χρόνου απέφερε αυξημένα κέρδη στις εταιρείες online στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της ARJEL (L’Autorité de régulation des jeux en ligne), τα έσοδα της online αγοράς αυξήθηκαν κατά 20,1% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2018.

Αναλυτικότερα, η γαλλική αγορά online τυχερών παιχνιδιών σημείωσε τζίρο 6,25 δις ευρώ, ο οποίος αυξήθηκε κατά 13,1% σε σχέση με το 2018, και απέφερε σημαντικά έσοδα στις νόμιμες εταιρείες – ειδικά σε όσες προσφέρουν στοιχηματικές υπηρεσίες. Τα συνολικά κέρδη του εξαμήνου άγγιξαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

 

Οι επιδόσεις του online στοιχήματος στη Γαλλία

Ο τζίρος του online στοιχήματος αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, αφού άγγιξε τα 2,48 δις ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 33,9%, η οποία μάλιστα είναι υπεύθυνη για το πιο επιτυχημένο εξάμηνο της γαλλικής αγοράς online στοιχήματος, από το 2010 που απελευθερώθηκε έως σήμερα. Τα περισσότερα από τα στοιχήματα των Γάλλων παιχτών αφορούσαν στο ποδόσφαιρο, αλλά ικανοποιητικότατη ήταν και η αύξηση του τζίρου στις ιπποδρομίες (4,2%, με τζίρο 542 εκατομμυρίων ευρώ).

Οι εταιρείες στοιχημάτων, τέλος, δεν εισέπραξαν μόνο μεγαλύτερα ποσά, αλλά παράλληλα ξόδεψαν και περισσότερα. Τα στοιχεία της ARJEL δείχνουν ότι ξοδεύτηκαν περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ σε προσφορές (πριμ και άλλες ανταμοιβές για τους παίχτες) και 104 εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες στοιχήματος ξόδεψαν ένα 30% για το μάρκετινγκ σε παραδοσιακά ΜΜΕ, ένα 60% σε προσφορές και ένα 4% σε χορηγίες και καμπάνιες.

Δείτε τα οικονομικά αποτελέσματα της γαλλικής αγοράς για το 2018.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.