Κατά της Football Association τάσσονται οι αγγλικές εταιρίες στοιχήματος

Πριν μερικές ημέρες, ο CEO της αγγλικής FA (Football Association), Martin Glenn, τάχθηκε υπέρ της επιβολής ενός νέου τέλους για τις στοιχηματικές εταιρίες, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση του αγγλικού ποδοσφαίρου, ειδικά στον τομέα των υποδομών και των τμημάτων για παιδιά και νέους. Όπως είναι φυσικό, όμως, η πρόταση αυτή απορρίπτεται ομόφωνα από τους υπεύθυνους των εταιριών στοιχήματος, οι οποίοι τη χαρακτηρίζουν φοροεισπρακτικό μέτρο χωρίς ουσία.

Θυμίζουμε ότι η FA επιθυμεί την περαιτέρω οικονομική ενίσχυσή της από τις εταιρίες στοιχήματος, αφού χωρίς τις διοργανώσεις της στο ποδόσφαιρο (Premier League, Championship κτλ.) δε θα υπήρχε η δυνατότητα στοιχηματισμού και κερδών. Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν την πρόταση αυτή, μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες για την πώληση του σταδίου Wembley, έναντι 600 εκατομμυρίων λιρών.

 

Οι αντιδράσεις των στοιχηματικών εταιρειών

Όπως ήταν φυσικό, οι στοιχηματικές εταιρίες έσπευσαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση της FA. Ειδικά οι εταιρίες που συνεργάζονται μέσω χορηγιών με ομάδες ποδοσφαίρου, τόνισαν ότι ήδη ξοδεύουν πολλά χρήματα για την ενίσχυση του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πολλά από αυτά τα χρήματα, μάλιστα, καταλήγουν σε ακαδημίες και υποδομές ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα οι αιτιάσεις της FA να μην ευσταθούν.

Θέση στην υπόθεση έλαβε, φυσικά, και η RGA (Remote Gambling Association), το συλλογικό όργανο των νόμιμων εταιριών στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο CEO Clive Hawkswood δήλωσε σχετικά: “Η αγγλική βιομηχανία στοιχήματος πληρώνει ήδη για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, σημαντικά ποσά καταλήγουν από τις στοιχηματικές στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου, μέσω συνεργασιών στον τομέα των χορηγιών και της διαφήμισης. Αν οι αρμόδιες Αρχές επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κάποια από αυτά τα ποσά στις υποδομές του ποδοσφαίρου, τότε έχουν αυτή την επιλογή. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία βάση για την επιβολή υποχρεωτικού τέλους στις στοιχηματικές εταιρίες, προκειμένου να στηριχθεί ένα άθλημα, το οποίο είναι υγιέστατο οικονομικά”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.