Αυξάνεται η φορολογία των στοιχηματικών εταιρειών στο Γιβραλτάρ

Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ αναγκάστηκε να πάρει μια δύσκολη απόφαση και να αυξήσει τον εταιρικό φόρο που καλούνται να πληρώνουν κάθε χρόνο οι εταιρείες που εδρεύουν στη χώρα. Ανάμεσα στις εταιρείες που θα κληθούν στο εξής να πληρώνουν περισσότερους φόρους είναι και οι στοιχηματικές, οι οποίες βρίσκονται εν αφθονία στο Γιβραλτάρ, χάρη στο ευνοϊκό φορολογικό του σύστημα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να αυξήσει τη φορολογία από το 10% στο 12,5%, προκειμένου να μπορέσει να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Τα οικονομικά προβλήματα του Γιβραλτάρ έχουν ενταθεί και από το Brexit, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να ψάχνουν απεγνωσμένα νέες πηγές εσόδων.

 

Η δύσκολη απόφαση της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ

Ένας από τους κυριότερους λόγους που το Γιβραλτάρ αποτελεί την έδρα δεκάδων στοιχηματικών εταιρειών είναι το γεγονός ότι το φορολογικό του σύστημα είναι εξαιρετικά ευνοϊκό. Για αυτό το λόγο, πολλές εταιρείες στοιχήματος εδρεύουν στο Γιβραλτάρ, όπου έχουν αποκτήσει και την άδειά τους, και δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο, η αύξηση στη φορολογία που θα καλούνται να πληρώνουν στο εξής δημιουργεί κάποια προβλήματα στη λειτουργία τους. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, εξαιτίας του Brexit, το Γιβραλτάρ χάνει ένα μέρος της γοητείας του για τις στοιχηματικές.

Η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά και αρνητικές συνέπειες (όπως η αποχώρηση κάποιων εταιρειών από τα εδάφη του). Παράλληλα, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να είναι η πρώτη κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους από το 2009! Πάντως, οι αρμόδιοι συνόδεψαν την αύξηση των φόρων από μια σειρά πρωτοβουλιών για τη διευκόλυνση νέων προσλήψεων, όπως επιδοτήσεις και φορολογικές διευκολύνσεις για όσες εταιρείες αυξήσουν το εργατικό δυναμικό τους. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.