Νέες άδειες online στοιχήματος εξέδωσε η Κύπρος

Η Κύπρος συνεχίζει να εξετάσει τις αιτήσεις των στοιχηματικών εταιρειών του εξωτερικού και να εκδίδει σχετικές άδειες λειτουργίας για όσες καλύπτουν τις αυστηρές προϋποθέσεις. Πρόσφατα, μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές της χώρας εξέδωσαν δύο νέες άδειες λειτουργίας, αυξάνοντας τις επιλογές στοιχηματισμού που έχουν στη διάθεσή τους οι Κύπριοι παίχτες.

 

Νόμιμες οι Paddy Power BetFair και Meridianbet

Οι δύο νέες εταιρείες που απέκτησαν την απαραίτητη άδεια και πλέον θα μπορούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο είναι η Paddy Power BetFair και η Meridianbet. Οι δύο εταιρείες είχαν πραγματοποιήσει την απαραίτητη αίτηση για την αδειοδότηση, εξετάστηκαν από τις κυπριακές Αρχές και τελικά έλαβαν την έγκριση και την άδεια.

Οι δύο νέες προσθήκες έρχονται να συμπληρώσουν τη λίστα των 13 εταιρειών που έχουν αποκτήσει άδεια νόμιμης λειτουργίας στην αγορά online στοιχήματος της χώρας. Ανάμεσα στις εταιρείες βρίσκονται οι Bet365, Stoiximan, Sportingbet και άλλες.

 

Το νομικό πλαίσιο της Κύπρου

Το νομικό πλαίσιο της Κύπρου για το online στοίχημα ξεκίνησε να ισχύει από το Νοέμβριο του 2016. Χάρη σε αυτό, εκδόθηκαν αρχικά οι πρώτες 13 άδειες, οι οποίες πλέον είναι 15.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι εταιρείες online στοιχήματος που επιθυμούν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο θα πρέπει να πληρώνουν σε ετήσια βάση το 13% των εσόδων τους σε φόρους. Από αυτό το ποσοστό, το 10% αφορά σε άμεσους φόρους, το 2% σε ενίσχυση των τοπικών αθλητικών συλλόγων και 1% σε ενίσχυση προγραμμάτων υπεύθυνου παιχνιδιού.

Δύο ακόμη προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτουν οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο είναι να πληρώνουν ετησίως το ποσό των 30.000 ευρώ και να αποδεικνύουν ότι διαθέτουν κεφάλαιο τουλάχιστον 500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Οι εταιρείες που δε θα καταφέρνουν να καλύψουν τις προϋποθέσεις, τέλος, θα μπλοκάρονται μέσω της μαύρης λίστας που θα εκδίδουν οι Αρχές.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.