Για παράνομα online τυχερά παιχνίδια στις Φιλιππίνες προειδοποιεί η PAGCOR

H PAGCOR, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων, έδωσε στη δημοσιότητα μια προειδοποίηση για το φαινόμενο αύξησης των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών που έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες. Οι επιπτώσεις του lockdown δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για έναν μεγάλο αριθμό παράνομων ιστοσελίδων, κυρίως στον τομέα του online bingo, οι οποίες προσφέρουν παιχνίδια χωρίς άδεια, αλλά και χωρίς κανέναν έλεγχο.

Σύμφωνα με την PAGCOR, οι ιστοσελίδες αυτές, όχι μόνο λειτουργούν χωρίς άδεια από την ίδια (επομένως είναι παράνομες), αλλά στην πλειοψηφία τους αποτελούν απάτη, που μπορεί να στερήσει χρήματα από όσους τις εμπιστευτούν.

 

Η προειδοποίηση της PAGCOR

Με αφορμή το lockdown για την πανδημία και το κλείσιμο των επίγειων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών, μια σειρά από ιστοσελίδες έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά των Φιλιππίνων. Οι ιστοσελίδες αυτές προσφέρουν κατά κύριο λόγο παιχνίδια bingo και έχουν μεγάλη προβολή μέσω του Facebook. Ωστόσο, πρόκειται για παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν έχουν αδειοδοτηθεί από την PAGCOR.

Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, υπενθυμίζουν στους παίχτες ότι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παιχνίδια, στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε αλλού. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες δεν προσφέρουν καν αυτό που υπόσχονται. Αντίθετα, χρησιμοποιούν τα τυχερά παιχνίδια ως δόλωνα, προκειμένου να κλέψουν χρήματα και προσωπικά δεδομένα από τους παίχτες που θα τις προτιμήσουν.

 

Οι λόγοι της εμφάνισης των παράνομων ιστοσελίδων

Οι ιστοσελίδες αυτές αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του lockdown στις Φιλιππίνες και εκμεταλλεύτηκαν, όχι μόνο το λογικό κλείσιμο των επίγειων επιχειρήσεων τυχερών παιχνιδιών, αλλά και των online. Θυμίζουμε ότι η PAGCOR διέταξε και τις online ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών να διακόψουν τη λειτουργία τους, από τις 18 Μαρτίου. Την 1η Μαΐου, όμως, οι περισσότερες επέστρεψαν, υπό την προϋπόθεση ότι είχαν καλύψει τις φορολογικές τους εκκρεμότητες. Η προσωρινή απουσία τους, όμως, δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για τη δραστηριοποίηση δεκάδων παράνομων ιστοσελίδων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.