Χωρίς καθυστερήσεις η απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ισπανία

Παρά τα προβλήματα και τον μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι στην Ισπανία, εξαιτίας της σταθερής εξάπλωσης της πανδημίας, ο νέος γενικός διευθυντής της DGOJ – της ρυθμιστικής Αρχής της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας – διαβεβαιώνει ότι ο νόμος για την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων δεν πρόκειται να καθυστερήσει.

Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω νόμος απαγορεύει κάθε μορφή διαφήμισης υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών, με μόνη εξαίρεση τα κρατικά λαχεία. Μόλις ο νόμος τεθεί σε ισχύ, θα απαγορευτούν μεταξύ άλλων και οι στοιχηματικές χορηγίες προς το ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα αθλήματα της Ισπανίας.

 

Καμία καθυστέρηση για την απαγόρευση


Ο Mikel Arana, νέος γενικός διευθυντής της DGOJ, διαβεβαίωσε ότι ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ πολύ σύντομα, πριν το τέλος του Οκτωβρίου, παρά τον επιβαρυμένο φόρτο εργασίας που έχει το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας. Αν και οι υπουργοί έχουν πολλά στα χέρια τους, εξαιτίας της πανδημίας, αναμένεται πολύ σύντομα να εγκρίνουν και να θέσουν σε ισχύ το νέο νόμο.

Αν όντως ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα του νόμου, έως το τέλος του μήνα θα μπει σε ισχύ, γεγονός που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει η περίοδος χάριτος για τις ομάδες ποδοσφαίρου και τους υπόλοιπους αθλητικούς συλλόγους που έχουν συνάψει συμφωνίες χορηγίας με στοιχηματικές εταιρείες. Σε αυτή την περίοδο, κάθε τέτοιου είδους συμφωνία θα πρέπει να τερματιστεί, ώστε να ξεκινήσει η καθολική απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ισπανία.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι ο νόμος περιλαμβάνει και άλλες απαγορεύσεις, όπως αυτή των τηλεοπτικών διαφημίσεων στοιχήματος, οι οποίες θα μπορούν πλέον να μεταδίδονται μόνο από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα. Η απαγόρευση αυτή, όμως, τέθηκε νωρίτερα σε ισχύ, εν μέσω της πανδημίας, και εξακολουθεί να ισχύει κανονικά, περιορίζοντας τις δυνατότητες που έχουν οι στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να διαφημίσουν τις υπηρεσίες τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.