Απλοποίηση των νόμων περί στοιχήματος επιθυμεί η Νορβηγία

Το υπουργείο Πολιτισμού της Νορβηγίας (αρμόδιο και για την αγορά τυχερών παιχνιδιών) ανακοίνωσε τις προθέσεις του να απλοποιήσει τους νόμους που ρυθμίζουν τη διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών. Ο αρμόδιος υπουργός, Abid Raja διευκρίνισε πως θα ξεκινήσει μια περίοδος δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να δημιουργηθεί η βάση για ένα νέο νόμο, που θα ρυθμίζει κάθε πτυχή της αγοράς. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο νόμος αυτός δε θα ασχοληθεί με το μονοπώλιο των Norsk Tipping και Rikstoto.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Νορβηγίας ρυθμίζεται από τρεις νόμους: αυτόν του 1992 για την αγορά στοιχήματος, αυτόν του 1995 για τις λοταρίες και αυτόν του 1927 για το αμοιβαίο στοίχημα. Σκοπός των αρμοδίων είναι να απλοποιηθούν όλες οι ρυθμίσεις σε ένα μόνο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα είναι σύγχρονο και επίκαιρο.

 

Οι προθέσεις της Νορβηγίας για το νέο νόμο

Παρόλο που οι τρεις σημερινοί νόμοι θα αντικατασταθούν από έναν νέο, δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ουσία της λειτουργίας της αγοράς. Το σημερινό μονοπώλιο θα παραμείνει και δε θα συζητηθεί καν η αντικατάστασή του από μια ελεύθερη αγορά. Βασικός σκοπός των αρμοδίων, άλλωστε, είναι να εξαλείψουν γραφειοκρατικές διεργασίες που οφείλονται στην ύπαρξη των τριών νόμων, καθώς και να δημιουργήσουν ένα πιο αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο της αγοράς, αφού θα είναι η μόνη αρμόδια για τον έλεγχο των νόμιμων εταιρειών παιχνιδιών. Η κυβέρνηση, όχι μόνο θα ελέγχει αυστηρά τις Norsk Tipping και Rikstoto, αλλά θα είναι υπεύθυνη και για τον διορισμό των στελεχών τους. Ωστόσο, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, Lotteritilsynet, θα παραμείνει υπεύθυνη για την προστασία της αγοράς από παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.