Νομοσχέδιο για την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ιρλανδία

Το Εργατικό κόμμα στην Ιρλανδία κατέθεσε πριν μερικές ημέρες ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει σκοπό να απαγορέψει κάθε είδους διαφήμιση στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, με μόνη εξαίρεση τις χορηγίες. Οι υπεύθυνοι του κόμματος της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι οι διαφημίσεις τέτοιου τύπου συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο και επιθυμούν να βάλουν τέλος στη μεγάλη παρουσία των στοιχηματικών διαφημίσεων στην καθημερινή ζωή της Ιρλανδίας.

Αν και το εργατικό κόμμα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, πάντως, δεν είναι λίγα και τα μέλη της κυβέρνησης που έχουν δηλώσει στήριξη – αν όχι σε αυτό καθαυτό το νομοσχέδιο, στη φιλοσοφία που εκπροσωπεί. Σε γενικές γραμμές, άλλωστε, ο πολιτικός κόσμος της Ιρλανδίας θεωρεί ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις έχουν μεγαλύτερη παρουσία από όσο θα έπρεπε.

 

Οι προτάσεις των Εργατικών για την κατάργηση των στοιχηματικών διαφημίσεων

Η κατάθεση του νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να απαγορεύσει κάθε είδους στοιχηματική διαφήμιση στην Ιρλανδία συνοδεύτηκε από τις ομιλίες και τις δηλώσεις των υπευθύνων, οι οποίοι συμφώνησαν σε ένα πράγμα: ότι οι στοιχηματικές διαφημίσεις στη χώρα είναι πάρα πολλές και θα πρέπει να περιοριστούν – ει δυνατόν και εντελώς.

Συγκεκριμένα, οι εμπνευστές του νομοσχεδίου ανέφεραν ότι το 2019, η Ιρλανδία βρέθηκε στην 7η θέση στον κόσμο, όσον αφορά στα χρήματα που ξοδεύονται στα τυχερά παιχνίδια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ξοδεύτηκαν 9,8 δις ευρώ, το οποίο μεταφράζεται στο ποσό των 379,51 ευρώ ανά κάτοικο. Παράλληλα, ανέφεραν ότι οι στοιχηματικές εταιρείες και ιστοσελίδες έχουν κάνει ό,τι περνά από το χέρι τους, προκειμένου να συνδέσουν άρρηκτα το στοίχημα με τον αθλητισμό. Αποτέλεσμα αυτού είναι το 75,4% των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μεταδόσεων να προβάλλει τουλάχιστον μία στοιχηματική διαφήμιση. Σύμφωνα με επιπλέον στοιχεία, οι στοιχηματικές διαφημίσεις είναι ο συχνότερος τύπος διαφήμισης που προβάλλεται κατά τη διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος και ο έβδομος συχνότερος γενικά.

Οι υπεύθυνοι, τέλος, συνέδεσαν τον τεράστιο όγκο στοιχηματικών διαφημίσεων με τα αυξημένα επίπεδα εθισμού στον τζόγο που παρατηρούνται στην Ιρλανδία και ανέφεραν ότι οι διαφημίσεις αυτές είναι πιο επικίνδυνες σήμερα, που οι παίχτες μπορούν απλά να στοιχηματίσουν μέσω του κινητού τους σε μερικά δευτερόλεπτα και μπορούν να παρασυρθούν πολύ πιο εύκολα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη