62 ύποπτους αγώνες εντόπισε στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 η ESSA

Η ESSA, η αρμόδια ευρωπαϊκή Αρχή αξιοπιστίας του αθλητισμού, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2018 εντόπισε 62 ύποπτες περιπτώσεις, οι οποίες μπορεί να συνδέονται με παράνομο στοιχηματισμό ή προσπάθειες χειραγώγησης αγώνων. Η συγκεκριμένη έκθεση εκδίδεται κάθε τρίμηνο και, όπως φαίνεται, οι ύποπτοι αγώνες αυξήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2018, άλλωστε, η ESSA είχε ανακοινώσει μόνο 50 ύποπτους αγώνες, γεγονός που σημαίνει ότι τα προβλήματα στην αξιοπιστία του αθλητισμού παραμένουν και πως το 2018 θα είναι χειρότερο από αυτή την άποψη, σε σχέση με το 2017.

 

Πρωταθλητής στα ύποπτα κρούσματα το τένις

Για μια ακόμη φορά, μάλιστα, το τένις αποτέλεσε το άθλημα που συγκέντρωσε τα περισσότερα ύποπτα περιστατικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ESSA, εντοπίστηκαν 44 ύποπτοι αγώνες. Δεύτερο άθλημα στη λίστα της ESSA ήταν το ποδόσφαιρο, με 12 ύποπτα περιστατικά, ενώ ακολουθούν το bowls, το χάντμπολ, η πυγμαχία, το μπάσκετ, το beach volley και τα eSports, με ένα περιστατικό το καθένα.

 

Παράδειγμα προς μίμηση η ESSA

Η αύξηση στα ύποπτα κρούσματα σε μεγάλο φάσμα του αθλητισμού, τέλος, παρουσιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές αθλητικές ομοσπονδίες, ειδικά σε δημοφιλή αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το τένις. Ωστόσο, ο έγκυρος εντοπισμός από πλευράς ESSA δείχνει την αποτελεσματικότητα των πρακτικών της. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η ESSA αποτελεί παράδειγμα και για την αρμόδια αμερικανική Αρχή (ASA), η οποία προσανατολίζεται σε μια αντίστοιχη υπηρεσία, τώρα που το στοίχημα έχει νομιμοποιηθεί σε διαφορετικές Πολιτείες της χώρας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.