Δημόσια πρόταση για εξαγορά του ΟΠΑΠ κατέθεσε η Sazka Group

Ο τσεχικός κολοσσός τυχερών παιχνιδιών Sazka Group κατέθεσε πριν μερικές ημέρες προαιρετική δημόσια πρόταση, με σκοπό να αποκτήσει το πακέτο μετοχών του ΟΠΑΠ που δεν ανήκει στην Emma Delta. Η τσεχική εταιρεία εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της μειωμένης προσφερόμενης τιμής και επιθυμεί να αποκτήσει το 67% των μετοχών του ΟΠΑΠ.

Αν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, ο ΟΠΑΠ θα περάσει στο σύνολό του στην ιδιοκτησία της Sazka, αφού της ανήκει και το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας Emma Delta, στην οποία ανήκει το υπόλοιπο 33%.

 

Η πρόταση της Sazka Group για τον ΟΠΑΠ

Η πρόταση που κατέθεσε η Sazka Group για την εξαγορά του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τις ελληνικές εκλογές και έχει ύψος 2,06 δις ευρώ. Η Sazka προσφέρει 9,12 ευρώ ανά μετοχή και έχει καταθέσει επίσημα την προαιρετική δημόσια πρόταση, προκειμένου να προσεγγίσει τους ενδιαφερόμενους. Τα μεγέθη είναι τεράστια και, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά με μετρητά της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα.

Για να περάσει ο ΟΠΑΠ στα χέρια της Sazka, όμως, θα πρέπει να απαντήσουν θετικά οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας. Εκτός από το 33% της Emma Delta, το 2,52% ανήκει στο αμερικανικό fund Vanguard Group. To 2,07% στην επίσης αμερικανική BlackRock, το 1,06% στο fund AllianceBernstein LP, το 0,98% στη νορβηγική Norges Bank, άλλο ένα 0,98% στο Capital Group, το 0,80% στην Global X Management, το 0,73% στην BNP Paribas, το 0,61% στην Alpha Asset Management, το 0,60% στη Lyxor International Asset Management και ποσοστά κάτων του 0,60% στις Pictet Funds, Dimensional Fund Advisors, Schroders, Nikko Asset Management, State Street, Cullen Capital και TOBAM μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης Το σήριαλ της πώλησης του ΟΠΑΠ

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.