Αυξάνεται η συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην στοιχηματική ιστοσελίδα Stoiximan

Πριν μερικούς μήνες, ανακοινώθηκε ότι ο ΟΠΑΠ εξαγόρασε ένα μερίδιο της εταιρείας TCB Holdings Ltd., ιδιοκτήτριας της στοιχηματικής ιστοσελίδας Stoiximan και θυγατρικής του ομίλου SMGC. Η συγκεκριμένη εξαγορά εγκρίθηκε και τυπικά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (και πρόσφατα και από την Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου) και πλέον οδεύει στην ολοκλήρωσή της, με τον ΟΠΑΠ να ανακοινώνει ότι επιθυμεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή του στην εταιρεία.

Αναλυτικότερα, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί μεγαλύτερο μερίδιο στον όμιλο SMGC, ο οποίος θα του φέρει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην στοιχηματική ιστοσελίδα Stoiximan και, όπως φαίνεται, και αυτή η κίνηση θα προχωρήσει εντός του 2020.

 

Τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας

Η συνολική αξία της επένδυσης υπολογίζεται στα 163,4 εκατομμύρια ευρώ και θα αποφέρει στον ΟΠΑΠ ένα μεγάλο μερίδιο στις ιδιοκτήτριες εταιρείες του Stoiximan. Αναλυτικότερα, η αρχική επένδυση απέφερε στον ΟΠΑΠ το 36,75% της TCB Holdings, ενώ η νέα επένδυση θα του αποφέρει απευθείας μερίδιο 51% στις ελληνικές και κυπριακές δραστηριότητες του ομίλου SMGC. Παράλληλα, η επένδυση συμπεριλαμβάνει και την έμμεση αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ κατά 15,48%, με αποτέλεσμα να συμμετέχει συνολικό στην SMGC κατά 84,49%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τέλος, η υπάρχουσα διοικητική ομάδα της SMGC θα διατηρήσει τα καθημερινά της καθήκοντα, ενώ μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ο έλεγχος του ΔΣ θα περάσει στον ΟΠΑΠ.

Τη νέα συμφωνία σχολίασε, από τη μία, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Kamil Ziegler, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι “η στρατηγική επένδυσή μας στον Όμιλο Stoiximan – μαζί με την ανάπτυξη των δικών μας διαδικτυακών δραστηριοτήτων – αποτελεί σημαντική κίνηση για τον ΟΠΑΠ, καθώς διασφαλίζει ότι είμαστε κατάλληλα τοποθετημένοι, ώστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αγορά.” Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δασκαλάκης, διευθύνων σύμβουλος του Stoiximan, δήλωσε ότι “η απόφαση του ΟΠΑΠ να ενισχύσει την επένδυσή του στη Stoiximan ουσιαστικά τροφοδοτεί την προοπτική της εταιρείας στο μέλλον, αλλά κυρίως αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον τρόπο που κάνουμε τη δουλειά μας”.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Stoiximan και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Stoiximan ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.