Την πρόταση συγχώνευσης Flutter-Stars θα εξετάσει η αγγλική επιτροπή ανταγωνισμού

Η αγγλική επιτροπή ανταγωνισμού (CMA) αποφάσισε να εξετάσει σε βάθος την πρόταση συγχώνευσης δύο εκ των κορυφαίων στοιχηματικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, των Flutter Entertainment και Stars Group, προκειμένου να αποφασίσει την έγκριση ή την απόρριψή της. Αν και οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών δήλωσαν σίγουροι ότι δεν πρόκειται να τεθεί κανένα εμπόδιο, όταν ανακοίνωσαν τις συζητήσεις συγχώνευσης, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να εξετάσουν τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγορά τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, οι υπεύθυνοι της Flutter Entertainment (ιδιοκτήτριας της Paddy Power και της BetFair, μεταξύ άλλων) και οι υπεύθυνοι της Stars Group (ιδιοκτήτριας της PokerStars) συμφώνησαν για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, προκειμένου να σχηματίσουν τη μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο. Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία συγχώνευσης, όμως, θα πρέπει πλέον να δοθεί το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού.

 

Παρεμβαίνει στη συμφωνία η επιτροπή ανταγωνισμού

Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες στους μετόχους. Συγκεκριμένα, είχαν ανακοινώσει ότι θα προέκυπτε ένας νέος κολοσσός, συνολικής αξίας 4,5 δις ευρώ, με τους μετόχους της Flutter να κατέχουν το 54,64% και τους μετόχους της Stars το 45,36%. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι ήταν τόσο σίγουροι για τη νομιμότητα του εγχειρήματος που διαβεβαίωσαν πως η διαδικασία έγκρισης από την επιτροπή ανταγωνισμού δε θα έθετε κανένα απολύτως εμπόδιο.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με τη συμφωνία συγχώνευσης, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δε θα πληγεί ο υγιής ανταγωνισμός στην αγγλική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει και οι αρμόδιοι έχουν καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο να συνεισφέρει με τα σχόλιά του, έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών δεν έχει ακόμη εγκριθεί επίσημα από τους μετόχους, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.