Εξαγοράζουν τους Έλληνες μεσάζοντες οι στοιχηματικές εταιρείες

Χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων συνεχίζουν να λειτουργούν κάποιες από τις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς προσανατολίζονται στην εξαγορά των εταιρειών που είχαν αποκτήσει αρχικά την απαραίτητη άδεια στην ελληνική αγορά.

Πολλές από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες της χώρα μας δεν έχουν αποκτήσει απευθείας τις απαραίτητες άδειες, αλλά μέσω μεσαζόντων που έχουν την έδρα τους (ή σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν) στην Ελλάδα. Πρόσφατα, όμως, ξεκίνησε μια σειρά από εξαγορές, μέσω των οποίων οι στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού γίνονται ιδιοκτήτριες των εταιρειών που λειτούργησαν ως μεσάζοντες, αλλά και των αδειών λειτουργίας στη χώρα μας.

 

Τα πρόσφατα παραδείγματα

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αφορά στην εταιρεία στοιχηματισμού GVC Holdings. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια, μεταξύ άλλων, των Sportingbet, Vistabet και Bwin, οι οποίες λειτουργούν νόμιμα στην ελληνική αγορά. Η νόμιμη λειτουργία τους οφείλεται στην άδεια που κατέχει η εταιρεία Centric. Η Centric απόκτησε την άδεια, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4002/2011, και παραχώρησε τα δικαιώματα δραστηριοποίησης στην GVC.

Η GVC, όμως, αποφάσισε να εξαγοράσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Centric, που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν και την άδεια νόμιμης δραστηριοποίησης στην Ελλάδα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και πριν λίγο καιρό, όταν η εταιρεία PokerStars (η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα του online πόκερ) εξαγόρασε την Diamond Link, μέσω της άδειας της οποίας μπορούσε να δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελλάδα.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Sportingbet και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Sportingbet ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.