Ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για την κυπριακή διαμάχη

Οι σχέσεις μεταξύ του ΟΠΑΠ και της κυπριακής κυβέρνησης είναι τεταμένες και η υπόθεση της συνεργασίας τους εξετάζεται ακόμη και από τη δικαιοσύνη, με κατηγορίες για ευνοϊκή αντιμετώπιση, παρεμβάσεις σε θεσμούς και παρασκήνιο που απασχολεί τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου.

Η συμφωνία που είχε συνάψει πριν μερικά χρόνια ο ΟΠΑΠ με την Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών και νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως. Ο Γενικός Ελεγκτής της Κύπρου, μάλιστα, κατηγόρησε πριν μερικές ημέρες τον ΟΠΑΠ για παρεμβάσεις στο έργο των θεσμών και για έλλειψη σεβασμού, ενώ μίλησε και για τακτικές εκφοβισμού από πλευράς του Οργανισμού.

 

ΟΠΑΠ: “Σεβόμαστε και τιμάμε τους ανεξάρτητους θεσμούς”

Οι κατηγορίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΟΠΑΠ, ο οποίος έσπευσε με μια νέα ανακοίνωση να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Η γραπτή ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Η ΟΠΑΠ είναι υπόχρεη, σεβόμενη την μακρόχρονη Ιστορία και προσφορά της, να προστατεύσει το όνομα και την υπόληψή της. Όλες οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ΟΠΑΠ, είναι απόλυτα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Η ΟΠΑΠ κάλεσε τους θεσμούς να διερευνήσουν τις καταγγελίες της με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και το Δίκαιο της ΕΕ γιατί κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο και υπεράνω του νόμου”. Παράλληλα, τονίζει για μια ακόμη φορά ότι σέβεται και τιμά τους ανεξάρτητους θεσμούς και πως σε καμία περίπτωση δεν έχει εκβιάσει ή απειλήσει οποιονδήποτε ανεξάρτητο θεσμό και δεν έχει επέμβει σε καμία σχετική διαδικασία.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΟΠΑΠ αναφέρεται και στον Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας: “Η ΟΠΑΠ διερωτάται γιατί ο Γενικός Ελεγκτής δεν κάνει αναφορά στο μέρος της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου στην πολιτική Αρ.99/2017 περί ανακριβειών στο περιεχόμενο της ένορκης δήλωσης του ανακριτή. Η ΟΠΑΠ επαναλαμβάνει τη θέση της ότι πάντοτε πληρούσε και πληροί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς το κράτος. Αυτό έχει κατ’ επανάληψη επιβεβαιώσει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους”.

Τον περασμένο Μάρτιο ο γενικός ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε καταγγείλει τον ΟΠΑΠ για την ορθότητα των πληρωμών του προς το κυπριακό Δημόσιο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.