Στο αγγλικό Εφετείο η Ladbrokes Coral για υπόθεση φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes Coral ετοιμάζεται να καταφύγει στο Εφετείο του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Court of Appeal), εναντίον της φορολογικής Αρχής HMRC, με την οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Η HMRC κατηγορεί την εταιρεία του στοιχήματος για φοροδιαφυγή, κατά τη διάρκεια του 2008, και η Ladbrokes Coral έχασε την πρώτη δίκη στα αγγλικά δικαστήρια.

Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με την HMRC, το ότι η Ladbrokes Coral εκμεταλλεύτηκε εν γνώσει της ένα νομικό παραθυράκι στο νόμο περί δανείων μεταξύ εταιρειών και τρίτων, προκειμένου να αποφύγει τη νόμιμη φορολογία. Η πρωτόδικη απόφαση υποχρεώνει την εταιρεία στοιχήματος να πληρώσει το ποσό των 78 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Η έφεση της Ladbrokes Coral

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η Ladbrokes Coral έχει σκοπό να εμφανιστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο μπροστά στο Εφετείο, προκειμένου να πετύχει ανάκληση της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης.

Η προηγούμενη απόφαση δήλωνε κατηγορηματικά ότι η Ladbrokes Coral προχώρησε το 2008 σε ενέργειες που σκοπό είχαν να μειωθεί ο φόρος που θα καλούταν να πληρώσει και για αυτό το λόγο είναι τώρα υποχρεωμένη να καλύψει τις υποχρεώσεις της. Οι δικηγόροι της εταιρείας στοιχήματος, όμως, αν και παραδέχονται ότι σκοπός ήταν όντως η μείωση της φορολογίας, το συγκεκριμένο διάστημα οι πρακτικές που ακολούθησε (δημιουργία θυγατρικών για εσωτερικές συναλλαγές) δεν έρχονταν σε αντίθεση με τον τότε ισχύοντα νόμο.

Εφόσον, λοιπόν, το Εφετείο αποφασίσει να εξετάσει την υπόθεση, η Ladbrokes Coral θα τεθεί ξανά κάτω από το μικροσκόπιο των Αρχών, προκειμένου να δοθεί μια τελική λύση στις δικαστικές της περιπέτειες με την HMRC.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Ladbrokes και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Ladbrokes ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.