Νέες εξελίξεις για τον ιταλικό φόρο που καλείται να πληρώσει η εταιρεία στοιχήματος BetFair

Η BetFair βρέθηκε εν μέσω μιας σειράς δικαστικών προσφυγών τους τελευταίους μήνες, καθώς η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει ένα νέο φόρο, προκειμένου να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο φόρος που καλούνται να πληρώνουν οι ιταλικές ιστοσελίδες στοιχήματος είναι ιδιαίτερα άδικος για τη BetFair, που λειτουργεί στην Ιταλία ως ανταλλακτήριο στοιχημάτων και εξασφαλίζει έσοδα με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Οι υπεύθυνοι της στοιχηματικής εταιρείας, λοιπόν, είχαν προσφύγει από την πρώτη στιγμή κατά του νέου φόρου, αλλά η προκαταρκτική απόφαση του δικαστηρίου δεν τη δικαίωσε. Μια νέα απόφαση, όμως, την εξαιρεί από τον συγκεκριμένο φόρο και καλεί τους αρμόδιους να υπολογίσουν με διαφορετικό τρόπο τις φορολογικές υποχρεώσεις της BetFair.

 

Ο έκτακτος φόρος και οι αντιδράσεις της BetFair

Πριν μερικούς μήνες, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Ιταλίας αποφάσισε να επιβάλει ένα νέο και έκτακτο φόρο, προκειμένου να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία, εν μέσω της πανδημίας. Ο φόρος αυτός ισούται με το 0,5% του τζίρου των στοιχηματικών ιστοσελίδων.

Αν και το ποσοστό μοιάζει πολύ μικρό για τις κλασικές στοιχηματικές ιστοσελίδες, ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του online ανταλλακτηρίου της BetFair σήμαινε ότι η εταιρεία θα καλούνταν να πληρώνει το 111% των εσόδων της σε φόρους! Άλλωστε, η BetFair δεν εξασφαλίζει προμήθεια (γκανιότα) από όλα τα στοιχήματα, όπως οι υπόλοιπες στοιχηματικές, αλλά μια προμήθεια από τα κέρδη των μελών της.

Για αυτό το λόγο, η BetFair κατέφυγε άμεσα στην ιταλική δικαιοσύνη και τελικά δικαιώθηκε από το δικαστήριο της Ρώμης. Οι δικαστές έκριναν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος φορολόγησης δε μπορεί να εφαρμοστεί στο μοντέλο λειτουργίας του online ανταλλακτηρίου και ζήτησαν από τους αρμόδιους να εξαιρέσουν την BetFair και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο φορολόγησης για το online ανταλλακτήριό της.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Betfair και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Betfair ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.