Κατά του νορβηγικού μπλοκαρίσματος πληρωμών η EGBA

Το ευρωπαϊκό συλλογικό όργανο των εταιρειών στοιχήματος, η EGBA (European Gaming and Betting Association), εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της στα σχέδια της νορβηγικής κυβέρνησης να προστατέψουν τους κατοίκους από το παράνομο στοίχημα, εφαρμόζοντας ένα μπλόκο ηλεκτρονικών πληρωμών. Η Νορβηγία ετοιμάζεται να μπλοκάρει (σε συνεργασία με τις τράπεζες) κάθε ηλεκτρονική πληρωμή προς ιστοσελίδες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα (με άλλα λόγια, όλες, εκτός από την κρατική εταιρεία που κατέχει το μονοπώλιο), αλλά η EGBA τονίζει ότι κάτι τέτοιο αντιτίθεται στους κανόνες ελεύθερου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η EGBA, μάλιστα, είναι διατεθειμένη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της νορβηγικής κυβέρνησης, κατηγορώντας τη για αθέμιτες πρακτικές.

 

Οι αντιδράσεις της EGBA κατά της Νορβηγίας

Οι εκπρόσωποι της EGBA τονίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται μεταξύ άλλων στο ελεύθερο εμπόριο. Το διαδίκτυο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί το απαύγασμα αυτής της λογικής και δε μπορεί να έχει σύνορα. Όμως, η Νορβηγία επιχειρεί να κάνει ακριβώς αυτό, απαγορεύοντας και μπλοκάροντας τις οικονομικές συναλλαγές με εταιρείες του εξωτερικού.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι προτείνουν μια εναλλακτική στη νορβηγική κυβέρνηση, η οποία αναζητά τρόπους, προκειμένου να καταπολεμήσει το παράνομο στοίχημα. Η λύση αυτή είναι η απελευθέρωση της αγοράς online στοιχήματος και η παραχώρηση περιορισμένου αριθμού αδειών στις στοιχηματικές εταιρείες που καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναπτυχθεί μια υγιής αγορά, με εταιρείες που ελέγχονται και φορολογούνται, οι οποίες θα συγκεντρώσουν όσους διψούν για online στοίχημα μακριά από τις παράνομες εταιρείες.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι νορβηγικές Αρχές ανακοίνωσαν πρόσφατα την πρόθεσή τους να επιβάλλουν μια απαγόρευση των ηλεκτρονικών πληρωμών προς τις εταιρείες στοιχήματος του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται παράνομα στην χώρα, σε συνεργασία με τις τράπεζες. Η πρόθεση αυτή δεν έχει πάρει ακόμη τη μορφή νομοσχεδίου και δεν έχει εγκριθεί, αλλά αποτελεί μία από τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος.

Τον Φεβρουάριο η ρυθμιστική Αρχή της Νορβηγίας μπλόκαρε τις συναλλαγές με έξι στοιχηματικές εταιρείες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.