Ντροπή νιώθει η Paddy Power για την υπόθεση του εθισμένου στον τζόγο μέλους της

Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία στοιχημάτων Paddy Power βρέθηκε στο κέντρο μιας δικαστικής διαμάχης, σε μια υπόθεση που αφορούσε ένα μέλος της στοιχηματικής ιστοσελίδας που ξόδεψε χρήματα που δεν ήταν δικά του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που του δημιουργούσε ο εθισμός στον τζόγο. Η Paddy Power αθωώθηκε τελικά και δεν αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αποζημιώσεις, αλλά κρίθηκε ένοχη στον ηθικό τομέα.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας, άλλωστε, παραδέχθηκαν ότι η υπόθεση οφείλεται στις δικές τους παραλείψεις, ενώ ο CEO της εταιρείας, Dan Taylor, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ντροπή για την Paddy Power.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν κάποιο χρονικό διάστημα, ο Amarjeet Singh Dhir κατέθεσε μήνυση εναντίον του επιχειρηματία Tony Parente, στον οποίο είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό (1,4 εκατομμύρια ευρώ), προκειμένου να τα επενδύσει. Όπως αποδείχθηκε, όμως, ο Parente ξόδεψε αυτά τα χρήματα στα τυχερά παιχνίδια της ιστοσελίδας Paddy Power, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα εθισμού στον τζόγο. Ξαφνικά, η Paddy Power βρέθηκε επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, καθώς αποδείχθηκε ότι, παρόλο που ο παίχτης έδειχνε όλα τα σημάδια εθισμού στον τζόγο και ξοδέματος χρημάτων που δε θα μπορούσε να έχει, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας συνέχιζαν να δέχονται τα χρήματά του, ενώ παράλληλα τον ωθούσαν σε ενίσχυση της συμπεριφοράς του, μέσω προσφορών.

Η τροπή αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο καταγγέλλων να ζητήσει από την Paddy Power να επιστρέψει τα χρήματα, καθώς συνέβαλε και η ίδια στο πρόβλημα του εθισμένου παίχτη. Ο δικαστής αποφάσισε τελικά ότι η Paddy Power δεν είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά φρόντισε να την ψάξει για τη συμπεριφορά της, καθιστώντας τη εμμέσως υπεύθυνη.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι η συμπεριφορά της Paddy Power ήταν απαράδεκτη από ηθικής άποψης, αφού δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει έναν άνθρωπο από τον εθισμό του, παρόλο που ήταν εμφανές ότι είχε πρόβλημα. Και για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι, όχι μόνο εξέφρασαν επίσημα τη ντροπή τους, αλλά δεσμεύθηκαν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στον τομέα του υπεύθυνου στοιχηματισμού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.