Φόρους σε Ελλάδα και Γερμανία χρωστά η εταιρεία στοιχήματος Paddy Power Betfair

Δύο ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα και η Γερμανία, ζητούν από την εταιρεία στοιχήματος Paddy Power BetFair χρωστούμενους φόρους συνολικού ύψους 55,7 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αρμόδιες Αρχές των δύο χωρών ζητούν από την Paddy Power BetFair να καλύψει τις φορολογικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, αλλά ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, οι υπεύθυνοι της στοιχηματικής εταιρείας ετοιμάζονται να καταθέσουν έφεση.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία στοιχήματος έχει δραστηριοποιηθεί προσωρινά (και νόμιμα) στις δύο χώρες: την τριετία 2012-2014 στην Ελλάδα, μέσω της Paddy Power, και το 2012 στη Γερμανία, μέσω του online ανταλλακτηρίου στοιχημάτων της BetFair.

 

Χρωστούμενα 15 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα

Η Paddy Power λειτουργούσε νόμιμα στην Ελλάδα, από το 2012 έως το 2014, όταν και αποφάσισε να αποχωρήσει. Σύμφωνα με το ελληνικό Δημόσιο, οι υπεύθυνοι χρωστούν φόρους συνολικού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Paddy Power BetFair αναφέρουν ότι το ποσό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τα συνολικά έσοδα της εταιρείας στην Ελλάδα.

Για αυτό το λόγο, η Paddy Power BetFair ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά. Αν και οι υπεύθυνοι διαβεβαίωσαν ότι τα χρωστούμενα έχουν ήδη πληρωθεί (τον Ιανουάριο του 2019), τόνισαν ότι σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση, προκειμένου τα χρήματα να επιστραφούν.

 

Επιπλέον φόροι στη Γερμανία

Παράλληλα, το γερμανικό Δημόσιο καλεί την Paddy Power BetFair να λύσει και εκεί τις φορολογικές της εκκρεμότητες. Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε νόμιμα στη Γερμανία το 2012, μέσω του ανταλλακτηρίου της BetFair, και σύμφωνα με τους αρμόδιους, χρωστά φόρους συνολικού ύψους 40,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση, οι υπεύθυνοι δεν αμφισβητούν τα χρωστούμενα και δηλώνουν πρόθυμοι να καλύψουν τα χρέη τους προς το γερμανικό Δημόσιο.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Paddypower και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Paddypower ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.