Δικαίωση κατά του ΦΠΑ για τις εταιρίες στοιχήματος του Βελγίου

Οι εταιρίες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην αγορά του Βελγίου δικαιώθηκαν πριν μερικές ημέρες, στον αγώνα τους κατά της επιβολής ΦΠΑ στο online στοίχημα. Η συγκεκριμένη υπόθεση κρατά τα τελευταία δύο χρόνια και τελικά έληξε (ευνοϊκά για τις στοιχηματικές εταιρίες), με την παρέμβαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας.

Συγκεκριμένα, το Συνταγματικό Δικαστήριο του Βελγίου αποφάσισε ότι οι εταιρίες του online στοιχήματος δεν είναι αναγκασμένες να πληρώνουν ΦΠΑ 21% για τις υπηρεσίες που παρέχουν – κάτι που ισχύει και για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών.

 

Ο νόμος περί ΦΠΑ του Βελγίου

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε το 2016, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών του Βελγίου εισήγαγε ένα νόμο που αφαιρούσε στις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνταν online από τη λίστα των εξαιρουμένων του ΦΠΑ επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη ρύθμιση σήμαινε ότι οι εταιρίες που δραστηριοποιούνταν online θα έπρεπε να πληρώνουν ΦΠΑ ύψους 21%, σε αντίθεση με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στον επίγειο τομέα (επίγεια καζίνο και λοταρίες).

Όπως είναι φυσικό, η ρύθμιση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στις εταιρίες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Βέλγιο. Οι υπεύθυνοι των εταιρειών έκαναν λόγο για άδικη μεταχείριση και κατέθεσαν έφεση κατά του νόμου. Την εκδίκαση της υπόθεσης ανέλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο του Βελγίου, το οποίο κατέληξε σε απόφαση πριν μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, λοιπόν, οι εταιρίες online στοιχήματος μπορούν να συνεχίσουν να εξαιρούνται από τον ΦΠΑ, αφού το ίδιο συμβαίνει και με εκείνες που δραστηριοποιούνται στον επίγειο τομέα. Την απόφαση του δικαστηρίου χαιρέτισαν οι εμπλεκόμενες εταιρείες, όπως η Kindred (ιδιοκτήτρια της Unibet και άλλων στοιχηματικών εταιρειών), η οποία είχε πρωτοστατήσει στον δικαστικό αγώνα κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.