Δε γλιτώνει το νέο ιταλικό φόρο η ιστοσελίδα στοιχημάτων BetFair

Η ιστοσελίδα στοιχημάτων BetFair λειτουργεί με επιτυχία και στην ιταλική αγορά, μέσω του online ανταλλακτηρίου της, αλλά τελευταία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα, εξαιτίας της απόφασης των αρμοδίων να επιβάλουν ένα νέο έκτακτο φόρο. Ο εν λόγω φόρος ζητά ένα επιπλέον 0,5% επί του τζίρου των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων (μεταξύ άλλων, για να ενισχυθούν τα κρατικά έσοδα εν μέσω της πανδημίας), αλλά η BetFair διαμαρτύρεται ότι το σύστημα είναι άδικο προς την ίδια, η οποία δε λειτουργεί όπως οποιαδήποτε άλλη στοιχηματική ιστοσελίδα.

Η BetFair, μάλιστα, κατέθεσε προσφυγή κατά του νέου αυτού φόρου, η οποία εκδικάστηκε πρόσφατα, με αρνητική έκβαση, όμως, για την στοιχηματική ιστοσελίδα. Έτσι, η BetFair καλείται τώρα να πληρώσει έναν φόρο που θεωρεί άδικο και που θα της στοιχίσει πολλά στην ιταλική αγορά.

 

Οι διαμαρτυρίες της BetFair για το νέο φόρο

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε το καλοκαίρι του 2020 να επιβάλει ένα νέο φόρο προς τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες, προκειμένου να ενισχύσει μεταξύ άλλων τα κρατικά ταμεία, εν μέσω της πανδημίας και των προβλημάτων που προκαλεί. Ο φόρος αυτός υπολογίζεται στο 0,5% επί του τζίρου μιας στοιχηματικής ιστοσελίδας.

Αν και ο φόρος αυτός δε μοιάζει πολύ μεγάλος για τις παραδοσιακές ιστοσελίδες, είναι σχεδόν απαγορευτικός για το online ανταλλακτήριο της BetFair. Άλλωστε, το ανταλλακτήριο δε διατηρεί προμήθεια επί κάθε στοιχήματος μέσω της γκανιότας (όπως οι παραδοσιακές ιστοσελίδες), αλλά προμήθεια επί των κερδών των νικητήριων στοιχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι ο τζίρος δεν είναι καθόλου ενδεικτικός των εσόδων της BetFair και ο νέος φόρος θα της κοστίσει χρήματα που δεν έχει εισπράξει.

Οι διαμαρτυρίες της BetFair, όμως, φαίνεται πως πέφτουν στο κενό, αφού η στοιχηματική ιστοσελίδα δε δικαιώθηκε από τα ιταλικά δικαστήρια. Πλέον, οι υπεύθυνοι εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ιταλική αγορά, η οποία κινδυνεύει να γίνει ασύμφορη για το online ανταλλακτήριο.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Betfair και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Betfair ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.