Ένα βήμα πιο κοντά στη νομιμοποίηση του στοιχήματος η Βραζιλία

Η Βραζιλία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας νόμιμης και ρυθμιζόμενης αγοράς στοιχήματος, αφού η Άνω Βουλή της χώρας ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε νομιμοποιεί ακριβώς το στοίχημα, αλλά περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις που αφορούν στις φορολογικές υποχρεώσεις των στοιχηματικών εταιρειών, σε περίπτωση που εγκριθεί η νόμιμη λειτουργία τους στη χώρα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε, παρά το γεγονός ότι η Άνω Βουλή της Βραζιλίας είναι γνωστή για την εναντίωσή της σε νομιμοποίηση του στοιχήματος, και πλέον έχει θέσει το πρώτο λιθαράκι για το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας αγοράς νόμιμου στοιχήματος στη χώρα.

 

Η σημασία του νόμου 846/18

Ο συγκεκριμένος νόμος δεν κάνει λόγο για νομιμοποίηση του στοιχήματος. Ωστόσο, περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις που αποσαφηνίζουν τις φορολογικές υποχρεώσεις που θα έχουν οι στοιχηματικές εταιρείες, σε περίπτωση που ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Παράλληλα, ο νόμος ανοίγει ένα παραθυράκι για τους νομοθέτες, σε περίπτωση που επιθυμούν να νομιμοποιήσουν το στοίχημα τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο νόμος αποτελεί έμπνευση του γερουσιαστή Flexa Ribeiro, ο οποίος θεωρεί ότι η νομιμοποίηση του στοιχήματος θα επιτρέψει στο Δημόσιο να εισπράξει σημαντικά κέρδη, μειώνοντας την επέκταση της αγοράς παράνομου στοιχήματος στη Βραζιλίας, μιας αγοράς της οποίας η αξία υπολογίζεται στα 990 εκατομμύρια ευρώ!

Βέβαια, ο νέος νόμος δε σημαίνει ότι πλέον το στοίχημα είναι νόμιμο στη Βραζιλία. Σημαίνει απλά ότι, αν νομιμοποιηθεί, ένα κομμάτι του απαραίτητου νομικού πλαισίου βρίσκεται ήδη στη θέση του. Ωστόσο, θα απαιτηθούν πολλά περισσότερα, προκειμένου να ξεκινήσουμε να μιλάμε για νόμιμο στοίχημα στη χώρα. Χρειάζεται, μεταξύ άλλων, η έγκριση της νομιμοποίησης του στοιχήματος, μα και μια σειρά από προβλέψεις για την καθημερινή λειτουργία της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.