Πολιτικό εμφύλιο προκαλεί ο νόμος για τα μηχανήματα στοιχήματος στην Αγγλία

O νόμος που επιβάλλει τη μείωση των ανώτατων ποσών στα μηχανήματα αυτόματου στοιχηματισμού έχει προκαλέσει πολιτικό εμφύλιο στην Αγγλία, καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των βουλευτών που διαμαρτύρονται για την επιβολή του, όχι τον επόμενο Απρίλιο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αλλά τον επόμενο Οκτώβριο.

Θυμίζουμε ότι η αναβολή της ισχύος του νέου καθεστώτος ήδη προκάλεσε την παραίτηση της υπουργού αθλητισμού, Tracey Crouch, η οποία τόνισε ότι δεν υπήρχε κανείς λόγος για τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των στοιχηματικών εταιρειών, οι οποίες θα δουν τα έσοδα των πρακτορείων τους να μειώνονται δραματικά, λόγω του νέου νόμου, και από την άλλη, βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησης, που διαμαρτύρονται για τις μεγάλες καθυστερήσεις.

 

Ξεπέρασαν τους 70 οι διαμαρτυρόμενοι βουλευτές

Στις αντιδράσεις της Tracey Crouch έρχονται πλέον να προστεθούν αυτές επιπλέον 70 Άγγλων βουλευτών, οι οποίοι ανήκουν στις τάξεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές δηλώνουν την πλήρη στήριξή τους στο νέο νόμο, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση των ανώτατων ποσών στα αυτόματα μηχανήματα στοιχηματισμού, αλλά και την αύξηση των φόρων στο online στοίχημα στο 21%. Ωστόσο, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2019 και όχι τον Απρίλιο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός Theresa May διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποια καθυστέρηση (ηθελημένη ή μη), καθώς αυτό ήταν πάντοτε το αρχικό σχέδιο για την επιβολή του νέου νόμου.

Πέρα από τον στοιχηματικό τομέα, πάντως, οι παραπάνω αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν και πολιτικά προβλήματα στην κυβέρνηση, αφού το νομοσχέδιο, που συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2019, μπορεί να προκαλέσει καταψήφιση του προϋπολογισμού, για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το 1978.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.