Αντιδράσεις για το μπλοκάρισμα πληρωμών στη Γερμανία

Πριν μερικές ημέρες, το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας διέταξε μία από τις διεθνείς εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών που δραστηριοποιούνται στη χώρα να μπλοκάρει κάθε είδους ηλεκτρονική πληρωμή προς και από ιστοσελίδες που προσφέρουν παιχνίδια online καζίνο, πόκερ και στοιχηματισμού σε λοταρίες. Οι αρμόδιοι σκοπεύουν να περιορίσουν την αγορά στο συγκεκριμένο κρατίδιο μόνο στο online στοίχημα και προχωρούν στις ενέργειες που κρίνουν απαραίτητες, προκειμένου να μπλοκάρουν κάθε πρόσβαση σε μη αδειοδοτημένες εταιρείες.

Όπως είναι φυσικό, όμως, η απόφαση αυτή προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις, ειδικά από την πλευρά της EGBA (European Gaming and Betting Association), του συλλογικού οργάνου των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

 

Η απόφαση της Κάτω Σαξονίας για το μπλοκάρισμα πληρωμών

Το όνομα της εταιρείας πληρωμών που δέχθηκε τη διαταγή δεν έγινε γνωστό, αλλά γνωρίζουμε πως οι Αρχές της Κάτω Σαξονίας ζήτησαν επιτακτικά το μπλοκάρισμα κάθε πληρωμής που αφορά σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, με μόνη εξαίρεση όσες προσφέρουν νόμιμα υπηρεσίες στοιχήματος. Η εταιρεία, μάλιστα, απειλείται με κυρώσεις, στην περίπτωση που δε συμμορφωθεί στις επιταγές των αρμοδίων.

Παρά τις αντιδράσεις, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών και Αθλητισμού της Κάτω Σαξονίας, Boris Pistorius, δήλωσε ότι σκοπός της απόφασης είναι μεταξύ άλλων να στείλει ένα μήνυμα σε όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες διαταγές και σε άλλες διεθνείς εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών.

 

Οι αντιδράσεις της EGBA

Η EGBA έσπευσε να διαμαρτυρηθεί άμεσα στη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι αντιτίθεται στο ελεύθερο εμπόριο, έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Παράλληλα, προέτρεψε τους αρμόδιους να επικεντρωθούν στην αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη επιτυχία το πρόβλημα των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.  

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.