Μέτρα ανακούφισης των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών εξετάζει η Νιγηρία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Νιγηρίας (NLRC) διαβεβαίωσε πρόσφατα τους υπεύθυνους των στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα ότι εξετάζει μια σειρά από μέτρα, προκειμένου να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την εξάπλωση της πανδημίας. Όπως και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, άλλωστε, οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν αναγκαστεί να κλείσουν προσωρινά τα επίγεια πρακτορεία τους, ενώ παράλληλα και στο διαδίκτυο προσφέρουν ελάχιστες επιλογές, εξαιτίας της διακοπής όλων των κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων του πλανήτη.

Οι αρμόδιοι, πάντως, καθησύχασαν τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων και δέχθηκαν αρκετές προτάσεις, σχετικά με την ενίσχυση των εταιρειών που κινδυνεύουν να κλείσουν, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

 

Οι προτάσεις για την ενίσχυση των στοιχηματικών της Νιγηρίας

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μέλη της NLRC και των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών της Νιγηρίας. Οι αρμόδιοι, όχι μόνο διαβεβαίωσαν ότι εξετάζουν διάφορα σενάρια στήριξης, αλλά δέχθηκαν και προτάσεις από τους επαγγελματίες του χώρου.

Ανάμεσα στις προτάσεις που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών ιστοσελίδων ήταν και η μείωση της φορολογίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνα με την πρόταση, οι στοιχηματικές εταιρείες θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το 50% των φόρων τους για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν ξανά οικονομικά. Παράλληλα, προτάθηκε να μην ανακοινώσει η κυβέρνηση νέους φόρους ή χρεώσεις για τις εταιρείες του χώρου, τουλάχιστον έως ότου ξεπεραστεί αυτή η νέα κρίση.

Στο τραπέζι έπεσαν κι άλλες προτάσεις, με βασικό σκοπό την ελάφρυνση των οικονομικών βαρών των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών. Παράλληλα, πολλές εταιρείες τόνισαν ότι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έρχονται να προστεθούν και τα διαφυγόντα έσοδα που προκαλεί το παράνομο στοίχημα. Για αυτό το λόγο, ζήτησαν από τους αρμόδιους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.