Ε.Ε.Ε.Π.: Προς δημόσια διαβούλευση ο ηλεκτρονικός έλεγχος των στοιχηματικών ιστοσελίδων

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) συνεχίζει να ανακοινώνει εξελίξεις στην προετοιμασία για το ντεμπούτο της ανανεωμένης ελληνικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών και η πιο πρόσφατη αφορά στην έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τον έλεγχο των νόμιμων ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Οι φορείς της αγοράς και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, καταθέτοντας τις προτάσεις ή τις ενστάσεις τους.

Ο έλεγχος που εξετάζεται θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, μέσω ασφαλών online συστημάτων και αφορά σε δύο τομείς: ο πρώτος είναι τα οικονομικά των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών και ο δεύτερος η συμπεριφορά των μελών τους. Μέσω αυτών των ελέγχων, η Ε.Ε.Ε.Π. θα διασφαλίζει ότι οι ιστοσελίδες δε θα αποκρύπτουν κέρδη και πως δε θα επιτρέπουν σε μέλη τους να προχωρούν σε συμπεριφορές που ενδεχομένως κρύβουν παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ή εθισμό στον τζόγο.

 

Η δημόσια συζήτηση για τα συστήματα ελέγχου

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.Ε.Π., όλες οι νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν αναφορές, σχετικά με τα έσοδά τους και άλλες οικονομικές κινήσεις τους. Οι αναφορές αυτές θα τοποθετούνται σε ασφαλή απομακρυσμένα πληροφοριακά συστήματα, στα οποία θα έχει πλήρη πρόσβαση η Ε.Ε.Ε.Π., προκειμένου να πραγματοποιεί τους οικονομικούς ελέγχους της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι αρμόδιοι, η δημόσια διαβούλευση θα αφορά στις προδιαγραφές των μοντέλων δεδομένων προς αποθήκευση στα συστήματα SAFE των Κατόχων Άδειας και του περιεχομένου των αναφορών στο περιβάλλον απομακρυσμένης πρόσβασης της Ε.Ε.Ε.Π. στα Κεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα (ΚΠΣ) των Κατόχων Άδειας. Η Ε.Ε.Ε.Π. θα διατηρεί ένα Πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο οι ιστοσελίδες θα είναι υποχρεωμένες να δηλώνουν τα οικονομικά στοιχεία τους, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν.

Χάρη στο νέο αυτό σύστημα, τέλος, η Ε.Ε.Ε.Π. θα μπορεί να έχει και εικόνα για τη συμπεριφορά των Ελλήνων παιχτών. Με άλλα λόγια, θα είναι ευκολότερο να εντοπίζει παίχτες που είτε πραγματοποιούν παράνομες συναλλαγές (ξέπλυμα μαύρου χρήματος κτλ.) είτε έχουν πρόβλημα εθισμού στον τζόγο και ξοδεύουν πολλά χρήματα στα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.