Δημοσιεύθηκε η “ταυτότητα” της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας

Η MGA (Malta Gaming Authority) δημοσίευσε για πρώτη φορά μια έρευνα που δεν αποκαλύπτει μόνο τα ποσά που τζιράρονται στα τυχερά παιχνίδια, αλλά και τις συνήθειες των παιχτών που διαμένουν στη χώρα. Πρόκειται για μια έκθεση που αφορά στο έτος 2015 και αναλύει ποσά και συνήθειες του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

 

Ποσά και ποσοστά

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της MGA, οι παίχτες από τη Μάλτα ξόδεψαν περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ στα τυχερά παιχνίδια, κατά τη διάρκεια του 2015. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 2,8% των εξόδων ανά σπίτι στη χώρα. Παράλληλα, στην ίδια έρευνα βρέθηκε ότι περίπου 195.300 άνθρωποι ξόδεψαν χρήματα σε οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι – πρόκειται για το 56% του πληθυσμού άνω των 18.

 

Προτιμήσεις των παιχτών

Το δημοφιλέστερο τυχερό παιχνίδι στη Μάλτα, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το εθνικό λαχείο, καθώς το προτιμούν οι περισσότεροι παίχτες. Παράλληλα, ένα από τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ότι οι πιο πιθανοί παίχτες τυχερών παιχνιδιών είναι οι άνω των 45, απόφοιτοι μέσης εκπαίδευσης και άνεργοι. Τέλος, το 1-2% των ερωτηθέντων αποκάλυψε ότι τα τυχερά παιχνίδια είχαν κάποιου είδους αρνητικές επιπτώσεις στον τρόπο ζωής τους.

 

Η σημασία της έρευνας και των αποτελεσμάτων

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε με σκοπό να σχηματίσει την εικόνα των τυχερών παιχνιδιών στη Μάλτα, βασισμένη στις συνήθειες των παιχτών της. Βασικός σκοπός της, όμως, ήταν και να υπολογίσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για περιπτώσεις εθισμού στον τζόγο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ της MGA, Joseph Cuschieri, άλλωστε, πρόκειται για επιστημονικά ευρήματα που προσφέρουν μια εικόνα των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων του τζόγου στη χώρα. Χάρη σε αυτό το γεγονός, συνέχισε, υπάρχει και η δυνατότητα να υπολογιστεί το εύρος της απειλής του εθισμού του τζόγου ανάμεσα στους παίχτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.