Οδηγία για διαδικασία αυτοαξιολόγησης εξέδωσε η Ε.Ε.Ε.Π.

Η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) εξέδωσε μια νέα οδηγία, ώστε όλες οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών να προσφέρουν στα μέλη τους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν αυτοαξιολόγηση, όσον αφορά στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν να εθιστούν στον τζόγο. Η αυτοαξιολόγηση θα πραγματοποιείται μέσω ενός ερωτηματολογίου, το οποίο θα είναι υποχρεωμένες να φιλοξενούν όλες οι ιστοσελίδες και να παρέχουν ανά πάσα στιγμή στους παίχτες που το επιθυμούν.

Το ερωτηματολόγιο, με τη σειρά του, θα αποτελείται από ερωτήσεις ειδικών και θα μπορεί να εξάγει συμπεράσματα, σχετικά με το σε ποια κατηγορία ανήκει κάθε παίχτης (υπεύθυνη συμπεριφορά, χαμηλού, μέτριου και υψηλού κινδύνου). Με αυτόν τον τρόπο, οι παίχτες θα είναι σε θέση να συμπεράνουν αν κινδυνεύουν από τον εθισμό στον τζόγο και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

 

Το νέο μέτρο προστασίας των παιχτών

Σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες της Ε.Ε.Ε.Π., ο υπεύθυνος στοιχηματισμός αποτελεί βασικό καθήκον κάθε νόμιμης ιστοσελίδας και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προσφέρουν στους παίχτες όλα τα απαραίτητα εργαλεία, όπως ενημερώσεις και ανώτατα όρια καταθέσεων (ακόμα και τη δυνατότητα εθελοντικού αποκλεισμού). Σε αυτά τα εργαλεία έρχεται να προστεθεί και η αυτοαξιολόγηση, η οποία θα ενημερώνει τους παίχτες για το αν αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Η αυτοαξιολόγηση θα βασίζεται σε ένα ερωτηματολόγιο, από το οποίο θα προκύπτουν αποτελέσματα, σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο δείκτη σοβαρότητας προβληματικού παιχνιδιού. Οι παίχτες θα καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις (όπως “σας έχουν προκαλέσει τα τυχερά παιχνίδια προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων του άγχους ή άλλης έντονης ανησυχίας;”), με δείκτες από το 0 (ποτέ) έως το 3 (σχεδόν πάντα) και, στο τέλος, θα ενημερώνονται για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Το εν λόγω ερωτηματολόγιο, τέλος, θα πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά σε κάθε νόμιμη ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών και να είναι διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και για όσες φορές το επιθυμεί κάθε παίχτης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.