Ικανοποιημένη με την πολιτική κατάσταση στη Σουηδία η αγορά τυχερών παιχνιδιών

Η Σουηδία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πολιτική κρίση τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και την προσωρινή αποχώρηση του πρωθυπουργού Stefan Löfven. Ο Löfven επέστρεψε μετά από μερικές εβδομάδες στη θέση του και σχημάτισε νέα κυβέρνηση, βάζοντας προσωρινό τέλος στην κρίση. Ωστόσο, η εν λόγω κρίση δεν επηρέασε αρνητικά την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας, με πολλούς φορείς της, μάλιστα, να δηλώνουν την ικανοποίησή τους για την έστω προσωρινή αποχώρηση του πρωθυπουργού!

Άλλωστε, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου αγαπητή από τους φορείς της αγοράς. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, φορείς κατηγόρησαν τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό για εύνοια προς τις κρατικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και για συστηματική τοποθέτηση εμποδίων στις ιδιωτικές εταιρείες.

 

Οι απόψεις των φορέων της αγοράς για την πολιτική κρίση

Τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την πολιτική κρίση εξέφρασε η BOS, το συλλογικό όργανο των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, η οποία έχει έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον αρμόδιο υπουργό, Ardalan Shekarabi. Μέσω του γενικού γραμματέα της, η BOS είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την ικανοποίησή της για τη διάλυση της κυβέρνησης και την αποχώρηση του πρωθυπουργού. Ακόμα και τώρα που ο Löfven επέστρεψε με νέο σχήμα, όμως, η BOS θεωρεί ότι δε μπορεί να τη βλάψει αρκετά, καθώς έχει πολύ λιγότερα περιθώρια πολιτικών ελιγμών.

Ο γενικός γραμματέας της BOS, μάλιστα, είχε αναφέρει ότι είναι προφανές πως η λειτουργία μιας υγιούς και ανταγωνιστικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αντίθετα, προτεραιότητά της ήταν να διαφυλάξει τα συμφέροντα των κρατικών εταιρειών. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε περιστατικά όπως αυτό των έκτακτων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, το οποίο βασίστηκε σε λανθασμένα δεδομένα που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Ο γενικός γραμματέας της BOS, μάλιστα, είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ότι, ακόμα κι αν ο πρωθυπουργός επιστρέψει στη θέση του, η αγορά θα έχει εξασφαλίσει μερικές εβδομάδες ανενόχλητης λειτουργίας και πως θα είναι σε περισσότερο πλεονεκτική θέση, μετά την απότομη προσγείωση της προηγούμενης κυβέρνησης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.