Κατά 1/3 αυξήθηκαν οι γυναίκες με εθισμό στον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι ο αριθμός των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία πενταετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο αριθμός των παιχτριών αυτών έχει αυξηθεί κατά 1/3 από το 2014 έως το 2019.

Όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει τους αρμόδιους, οι οποίοι ζητούν αυστηρότερα μέτρα και περισσότερους περιορισμούς στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας, ειδικά στον online τομέα. Η κυβέρνηση εξετάζει ούτως ή άλλως τέτοιου είδους περιορισμούς, καθώς ετοιμάζεται να αναθεωρήσει το νόμο του 2005 που ρυθμίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τις γυναίκες

Η έρευνα που δείχνει την αύξηση των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο πραγματοποιήθηκε από τη φιλανθρωπική οργάνωση GamCare και αφορά στο χρονικό διάστημα 2014-2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα εθισμού στον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν πλέον τις 75.000.

Πρόκειται για αύξηση κατά το 1/3, αφού πριν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα υπολογίζονταν γύρω στις 50.000. Και, παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες εθισμένες στον τζόγο παραμένουν λιγότερες από τους άντρες, οι υπεύθυνοι ανησυχούν με τη μεγάλη αύξηση των περιπτώσεων που έχουν εντοπιστεί.

Για αυτό το λόγο, καλούν την κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα αυστηρή στην αναθεώρηση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών που πραγματοποιείται αυτή την εποχή. Ζητούν αποτελεσματικότερη προστασία των παιχτών (ανδρών και γυναικών) και αναχαίτιση της εξάπλωσης των τυχερών παιχνιδιών στην αγγλική κοινωνία, μέσω των διαφημίσεων, των στοιχηματικών χορηγιών και άλλων πρακτικών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.