Ενιαίος φορολογικός συντελεστής 35% για τις εταιρείες στοιχήματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης, η φορολογία τις online εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα μας θα υπολογίζεται μέσω ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, ο οποίος διαμορφώνεται στο 35%. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να αλλάξει τα προηγούμενα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία προέβλεπαν κλιμακωτή φορολόγηση.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με όσα σχεδίαζε η προηγουμένως η κυβέρνηση, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες με μεικτά κέρδη από 100.000 ευρώ έως και 200.001 θα φορολογούνταν με συντελεστή 30% έως 35% και οι εταιρείες με μεγαλύτερα μεικτά κέρδη θα υπάγονταν σε υψηλότερο ενιαίο συντελεστή. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όμως, αποσύρθηκε, μετά από αντιδράσεις που έκαναν λόγο για εύνοια προς τις εταιρείες του online στοιχήματος.

 

Ο υπουργός Οικονομικών, όμως, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε τη νέα και τελική ρύθμιση, η οποία θα κρίνει στο εξής το ύψος της φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, μάλιστα, αποτελεί ένα από τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.