Υπερβολικά τα ισπανικά δημοσιεύματα για στοιχηματισμό ανηλίκων

Όπως αποδείχθηκε από πρόσφατους ελέγχους των ισπανικών διωκτικών Αρχών, τα πρόσφατα δημοσιεύματα στη χώρα, που ανέφεραν ότι ένας μεγάλος αριθμός ανηλίκων επιτρέπεται να συμμετάσχει σε επίγεια και νόμιμα τυχερά παιχνίδια, είναι υπερβολικά. Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με τυχερά παιχνίδια, οι ανήλικοι που συμμετείχαν ήταν ελάχιστοι.

Τα ισπανικά ΜΜΕ είχαν προχωρήσει πριν μία εβδομάδα σε σειρά δημοσιευμάτων, που κατήγγειλαν πως πολλές νόμιμες επιχειρήσεις επιτρέπεται, όχι μόνο η είσοδος σε ανήλικους, αλλά και η συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια.

 

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Αστυνομίας στο σύνολο της χώρας

Τα δημοσιεύματα αυτά ώθησαν τις αρμόδιες Αρχές να πραγματοποιήσουν μια σειρά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους, εντός 48 ωρών, στο σύνολο της χώρας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν 3.000 έλεγχοι σε περισσότερες από 1.900 επιχειρήσεις με τυχερά παιχνίδια. Οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν μόλις 28 περιπτώσεις συμμετοχής ανηλίκων σε τυχερά παιχνίδια. 

 

Μικρότερης έκτασης πρόβλημα ο στοιχηματισμός ανηλίκων

Μετά το πέρας των ελέγχων, η CEJUEGO, το συλλογικό όργανο των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος στην Ισπανία, τόνισε πως δικαιώνονται οι προσπάθειές της και πως τα περιστατικά που αφορούν σε ανήλικους είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στον Τύπο.

Βέβαια, η CEJUEGO επιμένει ότι η προστασία των ανηλίκων αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητές της και δε σταματά να επενδύει σε πόρους και τεχνολογίες που μπορούν να αποτρέψουν τέτοιου είδους περιστατικά, είτε στις επίγειες είτε στις online επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία.

Παράλληλα, η CEJUEGO καλείται να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργεί κατά των τυχερών παιχνιδιών μεγάλη μερίδα του Τύπου. Πρόσφατα, οι υπεύθυνοι πραγματοποίησαν μια νέα έρευνα, στην οποία προκύπτει ότι το 92% των ερωτηθέντων θεωρεί τα τυχερά παιχνίδια μια αποδεκτή ενασχόληση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.