Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο εθελοντικού αποκλεισμού της Μάλτας

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας, MGA (Malta Gaming Authority) παρέδωσε προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο εθελοντικού αποκλεισμού, το οποίο θα μπορούν να εκμεταλλευτούν όσοι παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και επιθυμούν να αποκλειστούν από τις υπηρεσίες και τις προωθητικές ενέργειες των εταιρειών στοιχήματος.

Το συγκεκριμένο σχέδιο εκπονήθηκε τους τελευταίους μήνες και έχει σκοπό να ενοποιήσει τις πρωτοβουλίες που ισχύουν σήμερα για τους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Άλλωστε, οι παίχτες έχουν και σήμερα τη δυνατότητα να ζητήσουν αποκλεισμό τους από κάποια στοιχηματική ιστοσελίδα – αλλά όχι από όλες μαζί.

 

Το προτείνει το νέο σχέδιο εθελοντικού αποκλεισμού;

Το συγκεκριμένο σχέδιο σκοπεύει να ενοποιήσει κάθε δράση που καταλήγει στον αποκλεισμό των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει μια κοινή βάση δεδομένων, στην οποία θα εγγράφονται οι παίχτες, προκειμένου να αποκλείονται από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες και τα ενημερωτικά τους newsletters. Αυτό σημαίνει ότι δε θα είναι αναγκασμένοι να ζητούν τον αποκλεισμό τους από κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά.

Παράλληλα, τη δυνατότητα αίτησης αποκλεισμού ενός παίχτη θα έχουν και τα μέλη της οικογένειάς του, αλλά και οι υπεύθυνοι κάποιας στοιχηματικής εταιρείας, αν κρίνουν ότι η συμπεριφορά του κρύβει κινδύνους.

Το νέο σύστημα, μάλιστα, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί από την αρχή. Οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Μάλτα είναι υποχρεωμένες να αποκλείουν τους παίχτες που το ζητούν και ήδη διατηρούν εκτεταμένες βάσεις δεδομένων. Αυτό που θα κάνει το νέο σύστημα είναι να ενώσει τις συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων σε μία κοινή. Και, στο εξής, όταν κάποιος ζητά τον αποκλεισμό του από μια ιστοσελίδα στοιχήματος, θα ενημερώνονται όλες οι νόμιμες εταιρείες, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Υπάρχουν, τέλος, και σκέψεις για την επέκταση του μέτρου, όχι μόνο στις νόμιμες εταιρείες, αλλά και σε εκείνες που προσεγγίζουν παίχτες από τη Μάλτα χωρίς άδεια.

Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε δημόσια διαβούλευση και, μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα αποφασιστεί το ποιες διατάξεις θα φτάσουν στην τελική μορφή του νομοσχεδίου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.