Δράση κατά του παράνομου online bingo αναλαμβάνουν οι ολλανδικές Αρχές

Η ολλανδική ρυθμιστική Αρχή Kansspelautoriteit ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει δράση κατά των μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων που προσφέρουν παιχνίδια online bingo στα μέλη τους. Οι αρμόδιοι είχαν αποφασίσει να είναι επιεικείς απέναντι σε αυτές τις ιστοσελίδες, κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά πλέον θα ξεκινήσουν να τιμωρούν όσες ιστοσελίδες προσφέρουν τέτοιου είδους παιχνίδια χωρίς άδεια.

Άλλωστε, καμία ιστοσελίδα δεν επιτρέπεται να προσφέρει online bingo στην Ολλανδία (όπως συμβαίνει, άλλωστε, και με τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου), τουλάχιστον μέχρι να απελευθερωθεί η αγορά online τυχερών παιχνιδιών, με το νόμο που θα τεθεί σε ισχύ του χρόνου.

 

Η νέα αντιμετώπιση των ιστοσελίδων bingo

Η Kansspelautoriteit ξεκαθάρισε ότι μόνο μια κατηγορία εταιρειών μπορεί να προσφέρει παιχνίδια bingo: όσες έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια στον επίγειο τομέα. Τους τελευταίους δύο μήνες, όμως, οι αρμόδιοι ήταν αρκετά επιεικείς προς τις ιστοσελίδες bingo που δραστηριοποιούνταν χωρίς άδεια, εξαιτίας του lockdown που έφερε η πανδημία.

Η περίοδος χάριτος, όμως, έληξε για αυτές τις ιστοσελίδες και πλέον η Kansspelautoriteit θα αναλάβει κάθε νόμιμη δράση, προκειμένου να τις αποτρέψει από το να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται παράνομα. Η Kansspelautoriteit κατέληξε σε αυτή την απόφαση, κυρίως επειδή η επιείκεια που έδειξε τους προηγούμενους δύο μήνες προκάλεσε την κατακόρυφη άνοδο στις εμφανίσεις νέων παιχνιδιών online bingo στη χώρα. Έτσι, οι αρμόδιοι αποφάσισαν ότι θα πρέπει να πάρουν εγκαίρως την κατάσταση στα χέρια τους, προτού αυτή ξεφύγει από τον έλεγχό τους.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι η Kansspelautoriteit είχε αποφασίσει να επιτρέψει προσωρινά τη διεξαγωγή παιχνιδιών online bingo από το Μάιο, προκειμένου οι Ολλανδοί που παρέμεναν στα σπίτια τους, λόγω του lockdown, να έχουν μια ακόμη κοινωνική δίοδο απασχόλησης και διασκέδασης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.