Φόρους από κινεζικές στοιχηματικές εταιρείες ζητούν οι Αρχές των Φιλιππίνων

Δεκάδες νόμιμες εταιρείες στοιχήματος από την Κίνα έχουν μεταφέρει τους τελευταίους μήνες την έδρα τους στις γειτονικές Φιλιππίνες, εκμεταλλευόμενες τις ευνοϊκότερες συνθήκες λειτουργίας, στους τομείς των φόρων, αλλά και των διαθέσιμων ακινήτων. Οι εταιρείες αυτές εξακολουθούν να λειτουργούν νόμιμα στην Κίνα, όπου πληρώνουν κανονικά φόρους.

Μερίδιο αυτών των φόρων, όμως, διεκδικεί πλέον και η Εφορία των Φιλιππίνων, με τη λογική ότι οι συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρείες εδρεύουν στη χώρα. Και, παράλληλα, οι αρμόδιες Αρχές επιθυμούν να φορολογήσουν και μερικές εκατοντάδες Κινέζους υπαλλήλους που εργάζονται στις συγκεκριμένες εταιρείες, ζώντας πλέον στις Φιλιππίνες.

 

Οι απαιτήσεις των Φιλιππίνων από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες

Στις Φιλιππίνες εδρεύουν περίπου 50 στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες μετακόμισαν από την Κίνα, προκειμένου να βρουν ευκολότερα και φθηνότερα γραφεία, αλλά και να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκότερο πλαίσιο λειτουργίας. Οι εταιρείες αυτές δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Φιλιππίνες, αλλά στην Κίνα, κυρίως μέσω online καζίνο.

Έως τώρα, οι υπεύθυνοι των εταιρειών πλήρωναν φόρους αποκλειστικά στη χώρα που διέμεναν οι πελάτες τους – στην Κίνα. Οι αρμόδιες Αρχές των Φιλιππίνων, όμως, επιθυμούν ένα μερίδιο των εσόδων, καθώς οι εταιρείες εδρεύουν εντός των συνόρων τους.

Παράλληλα, οι Φιλιππίνες εξετάζουν και τη φορολόγηση των υπαλλήλων των εταιρειών αυτών. Πρόκειται για Κινέζους υπαλλήλους, οι οποίοι μετακόμισαν μαζί με τις εταιρείες και εξασφάλισαν άδεια εργασίας στη γειτονική χώρα. Οι αρμόδιες Αρχές, λοιπόν, επιθυμούν να εντοπίσουν τους υπαλλήλους αυτούς και να τους φορολογήσουν, από τη στιγμή που εργάζονται στη χώρα τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση, πάντως, δεν πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά την “απόβαση” των κινεζικών στοιχηματικών εταιρειών στη χώρα. Οι συνθήκες στην Κίνα, άλλωστε, είναι χειρότερες, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης γραφείων στις περιφέρειες που έχουν νομιμοποιήσει τα online τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.