Μεγάλη τρύπα στα φορολογικά της έσοδα έχει να αντιμετωπίσει η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να καλύψει μια μεγάλη τρύπα στα έσοδα της φορολογίας που εξασφαλίζει από το νόμιμο στοίχημα, λόγω της απόφασης των αρμοδίων να διπλασιάσουν τον σχετικό φόρο. Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι απώλειες της αύξησης της φορολογίας (κλείσιμο στοιχηματικών πρακτορείων κτλ.) μπορούν να αγγίξουν ακόμα και τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είναι λογικό, ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιτίθεται στην αρχική πρόθεση της κυβέρνησης, να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα μέσω του διπλασιασμού του σχετικού φόρου.

 

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις για τη νέα φορολογία

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ακαδημαϊκό Anthony Foley, του Πανεπιστημίου DCU. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή, η κυβέρνηση, όχι μόνο δε θα καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της από τη φορολογία των στοιχηματικων εταιρειών κατά 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως υπολογιζόταν, αλλά θα ζημιωθεί και κατά 35 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τους φόρους που εξασφαλίζει σήμερα.

Οι ζημίες που θα προκαλέσει η νέα φορολογία ξεκινούν από το κλείσιμο μιας σειράς στοιχηματικών πρακτορείων, που δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες φορολογικές υποχρεώσεις. Το κλείσιμο των καταστημάτων, όμως, δε θα προκαλέσει μόνο απώλεια φορολογικών εσόδων, αλλά και αύξηση των άνεργων – των υπαλλήλων που θα χάσουν τη δουλειά τους εν μέσω των εξελίξεων. Και οι άνεργοι αυτοί θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με την έρευνα, άλλωστε, έως και 400 πρακτορεία μπορεί να κλείσουν τις πύλες τους, δημιουργώντας μια στρατιά 1.500 ανέργων.

Η αύξηση στη φορολογία από το 1% στο 2%, τέλος, αποφασίστηκε για την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού του 2019, αλλά δεν έχει ψηφιστεί ακόμη στο Κοινοβούλιο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.