Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στην καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο

Δύο χώρες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν μια νέα τεχνολογία, προκειμένου να ενισχύσουν τα αποτελέσματα της καταπολέμησης του εθισμού στον τζόγο. Πρόκειται για τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία, οι οποίες έχουν ήδη αποφασίσει τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε εγκαταστάσεις που προσφέρουν τυχερά παιχνίδια.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αναγνωρίζει τα πρόσωπα όσων έχουν ζητήσει εθελοντικά τον αποκλεισμό τους από τα τυχερά παιχνίδια και δε θα τους επιτρέπει την είσοδο, προστατεύοντάς τους έτσι από προβλήματα που δημιουργούνται όταν παρασύρονται από το πάθος τους.

 

Πιλοτική εφαρμογή στη Νέα Ζηλανδία

Η νέα τεχνολογία δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά στην πόλη Gisborne της Νέας Ζηλανδίας, όπου η New Zealand Community Trust έχει εγκαταστήσει τα απαραίτητα μηχανήματα στις εισόδους των έξι εγκαταστάσεων που έχουν αποκτήσει άδεια για διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δοκιμάστηκε για μήνες και είναι συνδεδεμένη με τη βάση δεδομένων του προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν ζητήσει την εξαίρεσή τους από κάθε είδους τυχερό παιχνίδι δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

 

Τα σχέδια της Ιαπωνίας για την αναγνώριση προσώπου

Στην Ιαπωνία, από την άλλη, οι υπεύθυνοι σχεδιάζουν να ζητήσουν από επιλεγμένες εγκαταστάσεις με τυχερά παιχνίδια να υιοθετήσουν την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Συγκεκριμένα, έχουν ήδη προσεγγίσει ιπποδρόμια και λέσχες παιχνιδιών (ειδικά αυτές που διεξάγουν το εξαιρετικά δημοφιλές στην Ιαπωνία pachinko), προκειμένου να εγκαταστήσουν ένα τέτοιο σύστημα και να εμποδίσουν όσους έχουν ζητήσει εθελοντικό αποκλεισμό από το να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις. Τέτοιου είδους συστήματα θα τοποθετηθούν στα ταμεία των παραπάνω εγκαταστάσεων και θα αποκλείουν την είσοδο σε παίχτες με προβλήματα εθισμού, όταν ξεκινήσει το νέο μέτρο. Έως τότε, όμως, η ιαπωνική κυβέρνηση ζητά και τη γνώμη των πολιτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.