Ντεμπούτο για το νόμιμο online στοίχημα στην Κύπρο

Πριν ένα χρόνο περίπου, οι κυπριακές Αρχές αποφάσισαν να απελευθερώσουν την αγορά του online στοιχήματος και να επιτρέψουν στις εταιρείες στοιχηματισμού που θα αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα τους. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται πλέον στην τελική της ευθεία και ήδη άνοιξε τις πύλες της πριν μερικές ημέρες η πρώτη νόμιμη στοιχηματική ιστοσελίδα της Κύπρου.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, βέβαια, αποτελεί μόνο την αρχή, καθώς σηκώνει την αυλαία του νόμιμου online στοιχήματος. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν δεχθεί, άλλωστε, κι άλλες αιτήσεις από στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού και αναμένεται σύντομα να εκδώσουν νέες άδειες νόμιμης δραστηριότητας.

 

Η πρώτη νόμιμη ιστοσελίδα στοιχήματος στην Κύπρο

Την πρώτη άδεια για νόμιμη δραστηριοποίηση στην αγορά του online στοιχήματος της Κύπρου έλαβε η εταιρεία SBTech, για την ιστοσελίδα της, Winmasters.cy. Η νέα ιστοσελίδα απευθύνεται αποκλειστικά σε Κύπριους παίχτες και υποστηρίζει την ελληνική και αγγλική γλώσσα. Ο CEO της SBTech, Richard Carter, ανέφερε πως το έγκαιρο λανσάρισμα ενός ολοκληρωμένου προϊόντος στην κυπριακή αγορά αποτέλεσε ένα στοίχημα που κέρδισαν όλες οι ομάδες της εταιρείας, ενώ ο διευθυντής πωλήσεων και επιχειρήσεων της Winmaster, Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε πως “η ταχύτητα με την οποία πραγματοποιήσαμε το λανσάρισμα της ιστοσελίδας με κάνει αισιόδοξο πως θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας σε αυτή τη νέα και συναρπαστική προσφορά”.

 

Ο κυπριακός νόμος για το online στοίχημα

Με τη νέα αυτή ιστοσελίδα στοιχηματισμού, η αγορά online στοιχήματος της Κύπρου κάνει ουσιαστικά το ντεμπούτο της. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε πέρσι, ανοίγοντας το δρόμο για όσες εταιρείες του εξωτερικού αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Βέβαια, η δραστηριοποίηση στην κυπριακή αγορά σημαίνει πως οι στοιχηματικές εταιρείες θα πρέπει να πληρώνουν συνολικά έναν φόρο 13% επί των εσόδων τους: το 10% του φόρου είναι άμεσο, το 2% θα ενισχύσει τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και το 1% θα χρηματοδοτήσει κοινωνικά προγράμματα υπεύθυνου παιχνιδιού. Όσες στοιχηματικές εταιρείες αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια, τέλος, θα πρέπει να πληρώνουν το ποσό των 28.000 ευρώ ετησίως.

Τον φετινό Μάρτιο δύο ακόμη εταιρίες απέκτησαν την απαραίτητη άδεια ώστε να δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κύπρο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.