Απόλυτος αποκλεισμός παράνομων στοιχηματικών εταιρειών στην Κίνα

Οι κινεζικές Αρχές συνεχίζουν και εντείνουν τον πόλεμο εναντίον των online στοιχηματικών εταιρειών που εδρεύουν στο εξωτερικό και δε μπορούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Επόμενο βήμα, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι, είναι να μπλοκάρουν και τον τελευταίο τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους όσοι θέλουν να συνδεθούν με τις απαγορευμένες από την κυβέρνηση ιστοσελίδες: τα δίκτυα VPN (virtual private servers).

Οι τεχνικές και νομικές διαδικασίες για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον επόμενο χρόνο.

 

Τι είναι τα VPN και γιατί θα απαγορευτούν;

Όσοι Κινέζοι διαθέτουν σύνδεση στο internet δε μπορούν να επισκεφτούν ιστοσελίδες στοιχήματος του εξωτερικού, αφού έχουν μπλοκαριστεί από τους παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, με τη μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π.. Ωστόσο, πολλοί Κινέζοι παίχτες έχουν μια εναλλακτική. Τα δίκτυα VPN αποτελούν υπηρεσίες που επιτρέπουν στους παίχτες να συνδέονται στο internet μέσω ενός προσωπικού δικτύου, ανώνυμα και με ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι όποιος χρησιμοποιεί VPN μπορεί να παρακάμψει τις συμβατικές απαγορεύσεις και να επισκεφτεί μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες (όχι μόνο στοιχήματος, αλλά ακόμη ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και social media, όπως τα απαγορευμένα στην Κίνα Facebook και Twitter), χωρίς να εντοπιστεί.

Οι κινεζικές Αρχές, όμως, σκοπεύουν να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή όσων στοιχηματίζουν στις απαγορευμένες ιστοσελίδες, μπλοκάροντας και την πρόσβαση στις υπηρεσίες VPN. Με το νέο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και σκοπεύει να θέσει σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2018, κάθε πάροχος τέτοιας υπηρεσίας θα πρέπει να αποκτά επίσημη κρατική άδεια, προκειμένου να δραστηριοποιείται στην Κίνα. Και, φυσικά, σε πρίπτωση που εντοπίζεται κάποια παρατυπία, που επιτρέπει στους παίχτες να συνδέονται ανώνυμα με ιστοσελίδες στοιχήματος του εξωτερικού, ο πάροχος θα χάνει την άδειά του.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη