Εθνικό σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού από τυχερά παιχνίδια ετοιμάζει η Αυστραλία

Η Αυστραλία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια, το οποίο θα λειτουργεί σε ολόκληρη τη χώρα και θα επιτρέπει σε όσους παίχτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο να ζητούν τον αποκλεισμό τους από κάθε ιστοσελίδα στοιχήματος, online καζίνο και άλλες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, μάλιστα, η ACMA, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία Engine, προκειμένου να αναπτύξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί το σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού. Η Engine είναι γνωστή για παρόμοια projects, όπως το αντίστοιχο για την GamStop και την αγγλική αγορά τυχερών παιχνιδιών.

 

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού της Αυστραλίας;

Μέχρι τώρα, στην Αυστραλία ήταν διαθέσιμα διαφορετικά συστήματα εθελοντικού αποκλεισμού, τα οποία όμως είχαν περιφερειακή ισχύ. Για παράδειγμα, αν κάποιος από τη Μελβούρνη εγγραφόταν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα μπορούσε να αποκλειστεί μόνο σε όλες τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται εντός της περιφέρειας της Μελβούρνης. Το νέο σύστημα, όμως, θα έχει εθνική εμβέλεια, το οποίο σημαίνει ότι οι παίχτες που θα εγγράφονται σε αυτό θα αποκλείονται από τις ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο δε θα έχουν παρά να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του συστήματος εθελοντικού αποκλεισμού και να επιλέγουν αποκλεισμό μερικών μηνών ή ισόβιο. Μόλις θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, αυτά θα αποστέλλονται σε όλες τις νόμιμες ιστοσελίδες (και στις εταιρείες τηλεφωνικού στοιχήματος), οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες να κλείνουν τους λογαριασμούς του και να τον αποκλείουν. Παράλληλα, θα απαγορεύεται οποιαδήποτε διαφημιστική προώθηση προς τους παίχτες αυτούς.

Το νέο σύστημα, τέλος, είναι ήδη δοκιμασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου λειτουργεί με το όνομα GamStop. Το σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επίσης σχεδιαστεί από την Engine και, χάρη σε αυτό, περισσότεροι από 200.000 παίχτες με προβλήματα εθισμού στον τζόγο έχουν αποκλειστεί με επιτυχία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.