Τον Δεκέμβριο το πρώτο τεστ για την απελευθέρωση του στοιχηματισμού στις ΗΠΑ

Τους τελευταίους μήνες, οι ιθύνοντες της Πολιτείας του New Jersey αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης έφεσης προς το νόμο των ΗΠΑ που απαγορεύει κάθε μορφή στοιχηματισμού στο σύνολο της χώρας (με εξαίρεση συγκεκριμένες Πολιτείες). Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το πρώτο βήμα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν οι αρμόδιες Αρχές του New Jersey θα κληθούν να δικαιολογήσουν γιατί θεωρούν αντισυνταγματικό το νόμο.

Στο πλευρό του New Jersey βρίσκονται και άλλες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα επωφεληθούν από ενδεχόμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα επιτρέψει σε κάθε Πολιτεία να αποφασίζει μόνη της αν θα νομιμοποιεί ή όχι τον στοιχηματισμό, επίγειο ή online.

 

Το ισχύον νομικό καθεστώς στις ΗΠΑ

Σήμερα, απαγορεύεται στις ΗΠΑ κάθε μορφή στοιχηματισμού, με μόνη εξαίρεση Πολιτείες όπως η Nevada. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει από το 1992, όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος PASPA. Εξαιτίας του, ακόμη και Πολιτείες όπως το New Jersey, όπου διεξάγονται (ακόμη και online) νόμιμα παιχνίδια καζίνο, το στοίχημα παραμένει απαγορευμένο.

Η Πολιτεία του New Jersey, λοιπόν, αποφάσισε να καταφύγει σε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, έναντι του νόμου PASPA, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του δικαστηρίου εδώ και μήνες, αλλά δεν αναμένεται να εκδικαστεί σύντομα. Στην περίπτωση, όμως, που το New Jersey δικαιωθεί, θα σημαίνει ότι κάθε Πολιτεία θα μπορεί να κρίνει μόνη της, αν θέλει να νομιμοποιήσει ή όχι τον στοιχηματισμό σε αθλήματα και άλλα γεγονότα.

Παράλληλα, πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ τάσσονται στο πλευρό του New Jersey και αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Κάποιες από αυτές, μάλιστα, έχουν ήδη ψηφίσει νόμους που θα τους επιτρέψουν να απελευθερώσουν άμεσα την αγορά του στοιχήματος.

 

Τα επόμενα βήματα προς τη νομιμοποίηση

Όπως ξεκαθάρισε το Ανώτατο Δικαστήριο, οι εκπρόσωποι του New Jersey θα έχουν την ευκαιρία στις 4 Δεκεμβρίου να καταθέσουν προφορικά τους λόγους για τους οποίους θεωρούν αντισυνταγματικό το νόμο PASPA. Εφόσον οι δικαστές πειστούν, το New Jersey θα έχει την ευκαιρία μέσα στο 2018 να δικαιολογήσει την πρότασή του για έναν πολιτειακό νόμο που θα ρυθμίζει την αγορά του στοιχήματος εντός του New Jersey. Και, εφόσον πειστούν πέντε από τους εννιά Ανώτατους Δικαστές, το New Jersey θα αποκτήσει το δικαίωμα να ρυθμίσει μόνο του την αγορά στοιχήματος εντός των ορίων του.

Όπως είναι φυσικό, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανοίξει το δρόμο και για νέες προσφυγές από άλλες Πολιτείες, με αποτέλεσμα ο ισχύων νόμος PASPA (που ισχύει για το σύνολο της χώρας) να καταργηθεί.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.