Μνημόνιο συνεργασίας σύναψαν οι ρυθμιστικές Αρχές της Σουηδίας και της Μάλτας

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές της Σουηδίας και της Μάλτας σύναψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου να συντονίσουν τις εποπτικές τους δραστηριότητες και να συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των αγορών στοιχήματος στις χώρες τους. Η σουηδική Spelinspektionen και η μαλτέζικη MGA ανακοίνωσαν την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας και υποσχέθηκαν να αλληλοβοηθούνται σε θέματα ρύθμισης και εποπτείας της αγοράς στοιχήματος.

Βέβαια, η μεγάλη κερδισμένη από τη συγκεκριμένη συνεργασία είναι η σουηδική Spelinspektionen. Άλλωστε, η MGA είναι σαφώς πιο έμπειρη στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ γνωρίζει καλά τις περισσότερες από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Σουηδία, αφού ήδη κατέχουν άδεια στη Μάλτα.

 

Οι τομείς συνεργασίας των δύο ρυθμιστικών Αρχών

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο ρυθμιστικές Αρχές, αμφότερες θα εργαστούν προς την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας, προκειμένου να βελτιώσουν την εποπτεία και τη ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος σε Σουηδία και Μάλτα. Παράλληλα, θα συνεργάζονται και στον τομέα εισαγωγής νέων πολιτικών στην αγορά στοιχήματος, αλλά και σε αυτόν επιβολής νέων μέτρων.

Βασικό πλεονέκτημα της συμφωνίας ανάμεσα σε Spelinspektionen και MGA είναι το γεγονός ότι αφορά σε μεγάλο βαθμό τις ίδιες εταιρείες στοιχήματος. Άλλωστε, πολλές από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη σουηδική αγορά έχουν εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας τους από τη Μάλτα, ενώ δεν είναι λίγες και αυτές που διατηρούν γραφεία στη χώρα.

Η MGA, τέλος, αφού χαιρέτισε τη νέα συνεργασία με την Spelinspektionen, τόνισε ότι επιθυμεί να επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της. Σκοπός της, άλλωστε, είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο ευρωπαϊκό δίκτυο συνεργασίας, το οποίο θα διευκολύνει σημαντικά τα καθήκοντα των ρυθμιστικών και εποπτικών Αρχών, μέσω της τεχνογνωσίας που θα ανταλλάζουν τα στελέχη της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.