Μπλόκο στις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες ετοιμάζουν οι Αυστραλοί

Οι αρμόδιες Αρχές στην Αυστραλία ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου (ο οποίος καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της online αγοράς) και προσανατολίζονται σε μία μέθοδο που έχει αποδειχθεί επιτυχημένη σε άλλες χώρες: το μπλοκάρισμα των παράνομων ιστοσελίδων στοιχήματος, σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους ανακοίνωσε πρόσφατα η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς επικοινωνιών της Αυστραλίας (ACMA), η οποία χαρακτήρισε το μπλοκάρισμα ιστοσελίδων ως ένα επιπλέον όπλο στη μάχη κατά του παράνομου online στοιχήματος.

 

Οι προθέσεις των Αυστραλών για το παράνομο online στοίχημα

Η ACMA έχει ήδη ξεκινήσει ένα ανελέητο κυνηγητό κατά των ιστοσελίδων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα και έχει αναγκάσει αρκετές από αυτές να αποχωρήσουν οικειοθελώς, χάρη στα εργαλεία που της παρέχει ο νόμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έως τώρα προσπάθειες των αρμοδίων έχουν προκαλέσει την αποχώρηση περίπου 65 παράνομων εταιρειών στοιχήματος. Σύμφωνα με τον υπουργό επικοινωνιών, μάλιστα, οι εταιρείες αυτές ευθύνονται για περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια χαμένων φόρων.

Ωστόσο, το πρόβλημα του παράνομου στοιχήματος παραμένει. Συνολικά, οι Αυστραλοί ξοδεύουν περίπου 400 εκατομμύρια σε παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος, γεγονός που φανερώνει πως οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να επιστρατεύσουν νέα μέσα.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι αρμόδιοι είναι αισιόδοξοι πως οι νέες αρμοδιότητες της ACMA (οι οποίες θα προκύψουν από ένα νέο νόμο και θα της επιτρέπουν να ζητά το μπλοκάρισμα παράνομων ιστοσελίδων) θα αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα στην εξυγίανση της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.