Τις νέες άδειες στοιχήματος ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία ετοιμασίας του πλάνου της για τη ρύθμιση της αγοράς του online στοιχήματος και την παροχή αδειών στις ενδιαφερόμενες στοιχηματικές εταιρίες – κυρίως στον τομέα που αφορά στη φορολόγησή τους. Στόχος των υπευθύνων, όπως είναι φυσικό, είναι να αυξηθούν τα έσοδα από τη διάθεση των αδειών και τη φορολόγηση των κερδών των νόμιμων εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες online στοιχήματος στη χώρα μας.

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων Αρχών, η κυβέρνηση έχει σχεδόν ολοκληρώσει τα σχέδιά της. Αυτά περιλαμβάνουν τη διάθεση νέων αδειών, στη θέση των προσωρινών που ισχύουν αυτή τη στιγμή, οι οποίες θα ισχύουν για πέντε, εφτά ή εννέα χρόνια. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι servers των εταιρειών που θα λειτουργήσουν νόμιμα στην Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια, να συνδεθούν με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να είναι ευκολότερος ο έλεγχος και η εξακρίβωση των όσων δηλώνουν οι υπεύθυνοι.

 

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός πως οι υπεύθυνοι θεωρούν πως με τον ισχύοντα νόμο είναι εξαιρετικά δύσκολος ο αποτελεσματικός έλεγχος και η εξασφάλιση των νόμιμων εσόδων προς το κράτος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, τα ακαθάριστα έσοδα του Δημοσίου από τα online τυχερά παιχνίδια δεν ξεπέρασαν τα 116.200.325 ευρώ.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.