Στην αντιμετώπιση του παράνομου στοιχήματος στην Ινδία θα βοηθήσει η νομιμοποίηση

Ο επικεφαλής του σώματος αντιμετώπισης της διαφθοράς του κρίκετ στην Ινδία, Ajit Singh Shekhawat, προστίθεται σε εκείνους που ζητούν τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συχνά κρούσματα παράνομου στοιχηματισμού, αλλά και χειραγώγησης αγώνων στο κρίκετ. Ο Ajit Singh Shekhawat δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η δημιουργία μιας νόμιμης και ρυθμιζόμενης αγοράς μπορεί να συρρικνώσει το παράνομο στοίχημα και ταυτόχρονα να διευκολύνει τον εντοπισμό παράνομων συμπεριφορών στις διοργανώσεις κρίκετ.

Ο επικεφαλής του σώματος αντιμετώπισης της διαφθοράς δεν είναι ο μόνος που έχει προτείνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι το στοίχημα είναι παράνομο στην Ινδία, με αποτέλεσμα η αγορά παράνομου στοιχήματος να έχει γιγαντωθεί, βλάπτοντας τους παίχτες, το Δημόσιο, αλλά και τα δημοφιλή αθλήματα.

 

Οι απόψεις του Ajit Singh Shekhawat

Σύμφωνα με τον Ajit Singh Shekhawat, το κρίκετ στην Ινδία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διαφθοράς, αφού πολλοί αγώνες έχουν κριθεί ύποπτοι για χειραγώγηση. Παράλληλα, περίπου 12 επαγγελματίες παίχτες του κρίκετ – ανάμεσά τους και διεθνείς παίχτες – έχουν προσεγγιστεί από ανθρώπους που τους ζητούν να χειραγωγήσουν αποτελέσματα στους αγώνες τους.

Για αυτό το λόγο, μία από τις λύσεις που προτείνει επικεφαλής είναι η νομιμοποίηση του στοιχήματος. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο PTI, η νομιμοποίηση θα δημιουργήσει μια νέα αγορά, η οποία θα μπορεί να λειτουργεί υπό συγκεκριμένες παραμέτρους και να ελέγχεται συνεχώς. Παράλληλα, μια τέτοια κίνηση θα ωφελήσει τα δημόσια ταμεία, καθώς τα ποσά που στοιχηματίζονται σήμερα (παράνομα) είναι τεράστια.

Πάντως, ο Ajit Singh Shekhawat δεν είναι ο μόνος που εξετάζει μια τέτοια προοπτική. Ακόμη και οι νομοθέτες της χώρας έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόφαση νομιμοποίησης του στοιχήματος, σε μια αγορά που θα λειτουργεί στα πρότυπα εκείνων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας. Ήδη, οι πρώτες προτάσεις περιλαμβάνουν και τη δημιουργία ατομικής κάρτας κάθε παίχτη, ώστε να ελέγχονται οι κινήσεις του και να εντοπίζονται περιστατικά παράνομης δραστηριότητας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.