Μειώθηκαν τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Τσεχίας

Τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Τσεχίας ήταν άκρως απογοητευτικά μέσα στο 2018, κυρίως εξαιτίας των εσόδων από τα φρουτάκια. Παρόλο που τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, όπως το στοίχημα, παρουσίασαν μια μικρή άνοδο στα έσοδά τους, οι συνολικές επιδόσεις της αγοράς ήταν σαφώς χειρότερες, σε σχέση με το 2017.

Αναλυτικότερα, τα έσοδα της τσεχικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών δεν ξεπέρασαν τα 1,2 δις ευρώ μέσα στο 2018, παρουσιάζοντας μείωση 21,3%, σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2017. Μπορεί ο τζίρος να αυξήθηκε κατά 11,3%, αλλά σημαντικά νομικά εμπόδια, όπως οι αυστηρότεροι όροι συμμετοχής στα φρουτάκια και η απαγόρευση των περισσότερων προσφορών, προκάλεσαν σημαντική μείωση εσόδων στα δημοφιλή παιχνίδια.

 

Άνοδος για το στοίχημα, πτώση για τα φρουτάκια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, το στοίχημα (online και επίγειο) παρουσίασε αύξηση των εσόδων κατά 2%, αγγίζοντας τα 296,7 εκατομμύρια ευρώ. Το online στοίχημα, μάλιστα, ευθύνεται για το 84,3% των εσόδων, αφού τα αντίστοιχα του επίγειου στοιχήματος παρουσίασαν μείωση. Αύξηση παρουσίασε και το αμοιβαίο στοίχημα, το οποίο εξασφάλισε έσοδα 183.000 ευρώ.

Από την άλλη, η μεγάλη πτώση των εσόδων στα φρουτάκια ήταν αυτή που επηρέασε τα οικονομικά αποτελέσματα της αγοράς περισσότερο από κάθε άλλο τομέα. Τα φρουτάκια εξασφάλισαν έσοδα 577,8 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 39,3%.

Όλα τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, τέλος, σημείωσαν αύξηση εσόδων. Τα παιχνίδια του live καζίνο αύξησαν τα έσοδά τους κατά 8% και οι λοταρίες κατά 13,8%.

Τέλος, η μεγάλη μείωση των εσόδων προκάλεσε και απώλεια εσόδων για το Δημόσιο της χώρας. Τα έσοδα από τους φόρους (που στα φρουτάκια φτάνουν το 35%) μειώθηκαν κατά 20,9% και δεν ξεπέρασαν τα 378,6 εκατομμύρια ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.