Νέους περιορισμούς για την προστασία των παιχτών εξετάζει η ολλανδική KSA

Η KSA (Kansspelautoriteit), η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας, προετοιμάζει το έδαφος για τη νομιμοποίηση του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου και ένας από τους σημαντικότερους τομείς, στον οποίο επικεντρώνεται αυτές τις ημέρες, είναι η προστασία των παιχτών. Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι έχουν φέρει προς δημόσια διαβούλευση μια σειρά από περιορισμούς, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι νόμιμες ιστοσελίδες δε θα παρασύρουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στα τυχερά παιχνίδια.

Οι νέοι περιορισμοί έχουν στόχο την προστασία των παιχτών και του κοινού γενικότερα και περιλαμβάνουν κανόνες για τις προσφορές, τις διαφημίσεις και την εμπορική επικοινωνία γενικότερα όσων ιστοσελίδων θα δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη νέα αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας.

 

Οι περιορισμοί που εξετάζει η KSA

Ένας από τους σημαντικότερους περιορισμούς που εξετάζει η KSA έχει να κάνει με τις προσφορές. Η KSA αναφέρει ότι θα απαγορεύονται όλες οι προσφορές που συνοδεύονται από περιορισμένο χρονικό πλαίσιο – για παράδειγμα, πριμ που ισχύουν μόνο για μια ημέρα ή προσφορές τύπου happy hour.

Παράλληλα, θα ισχύει μια σειρά από περιορισμούς στην διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών ιστοσελίδων στην Ολλανδία. Για παράδειγμα, δε θα επιτρέπεται οποιαδήποτε αναφορά που να υπονοεί ότι τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν λύση σε οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ή ότι οι παίχτες μπορούν να επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρονται ρητά τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν τα τυχερά παιχνίδια.

Τέλος, οι στοιχηματικές διαφημίσεις θα πρέπει να φροντίζουν ώστε να μην απευθύνονται σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ανήλικοι, όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή όσοι έχουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Για αυτό το λόγο, μεταξύ άλλων, θα απαγορεύεται η προβολή τέτοιων διαφημίσεων σε ΜΜΕ που απευθύνονται σε τέτοιες ομάδες – για παράδειγμα, σε τηλεοπτικές εκπομπές ή social media που απευθύνονται κυρίως σε ανήλικους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.