Εργαλείο καταγγελιών ύποπτου στοιχηματισμού λάνσαρε η MGA στη Μάλτα

Η MGA, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Μάλτας, ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός νέου εργαλείου, το οποίο θα δίνει στις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες τη δυνατότητα να καταγγέλλουν περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού στις αρμόδιες Αρχές. Το νέο αυτό εργαλείο θα απλοποιήσει σημαντικά τη διαδικασία καταγγελιών τέτοιου είδους περιστατικών και οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, όσον αφορά στον εντοπισμό και στην καταπολέμησή τους.

Ήδη, μάλιστα, το νέο αυτό εργαλείο έχει λανσαριστεί και βρίσκεται στη διάθεσή κάθε νόμιμης ιστοσελίδας στοιχήματος, προκειμένου να καταγγέλλει άμεσα κάθε ύποπτο περιστατικό που θα πέφτει στην αντίληψή της.

 

Το νέο εργαλείο καταγγελιών της Μάλτας

Το νέο αυτό εργαλείο ονομάζεται SBRM (Suspicious Betting Reporting Mechanism) και λειτουργεί ψηφιακά. Πρόσβαση στην πλατφόρμα του SBRM έχουν όλες οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος της Μάλτας, προκειμένου να καταγγέλλουν άμεσα κάθε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Άλλωστε, οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος στη Μάλτα θα έχουν από την 1η Ιανουαρίου του 2021 την υποχρέωση να καταγγέλλουν περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού. Και, σύμφωνα με τους αρμόδιους, το νέο εργαλείο θα διευκολύνει τις απαραίτητες διαδικασίες και θα μειώσει τους χρόνους ανάμεσα στον εντοπισμό ύποπτων στοιχημάτων και στην ανάληψη δράσης από τους αρμόδιους.

Η διαδικασία που θα ακολουθούν στο εξής οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος στη Μάλτα θα είναι απλή. Αν εντοπιστεί κάποιο περιστατικό ύποπτου στοιχηματισμού, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας είναι υποχρεωμένοι να το καταγγείλουν άμεσα. Μέσω του SBRΜ έχουν τον τρόπο να το κάνουν ψηφιακά, ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα χέρια της μονάδας καταπολέμησης της διαφθοράς. Από εκεί και πέρα, οι υποχρεώσεις της στοιχηματικής ολοκληρώνονται και αναλαμβάνουν οι αρμόδιοι, που θα εξετάσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης και θα προχωρήσουν σε διώξεις, αν κριθεί αναγκαίο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.