Νέες εκκλήσεις για κατάργηση του μονοπωλίου στοιχήματος στη Νορβηγία

Η NBO, το συλλογικό όργανο των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών της Νορβηγίας, επανέλαβε την έκκλησή του για κατάργηση του μονοπωλίου που ισχύει εδώ και χρόνια στη χώρα. Οι εκπρόσωποι των ιστοσελίδων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών συνεχίζουν να ζητούν την απελευθέρωση των τυχερών παιχνιδιών και επιμένουν ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας μιας νέας έρευνας που δείχνει ότι τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο έχουν αυξηθεί.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δείχνουν ουσιαστικά ότι το μονοπωλιακό μοντέλο της Νορβηγίας έχει αποτύχει. Άλλωστε, ο κύριος λόγος που προβάλλουν όσοι δικαιολογούν το μονοπώλιο είναι ότι προστατεύει τους Νορβηγούς από τις επιπτώσεις του εθισμού στον τζόγο.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον εθισμό στη Νορβηγία

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Bergen, με παραγγελία της Lotteritilsynet και είχε τη μορφή δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν 9.000 άτομα, ηλικίας από 16 έως 74 ετών. Με βάση τα ποσοστιαία αποτελέσματα της έρευνας, περίπου 55.000 στη Νορβηγία υποφέρουν από εθισμό στον τζόγο, ενώ σε αντίστοιχη έρευνα του 2014, τα άτομα αυτά δεν ξεπερνούσαν τα 34.000. Παράλληλα, η νέα έρευνα δείχνει ότι περίπου 122.000 άτομα κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Οι προτάσεις της NBO

Η NBO τόνισε ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ανησυχητικά, αφού φαίνεται πως το μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια (η κύρια μέθοδος αντιμετώπισης που έχουν επιστρατεύσει οι αρμόδιοι) δεν έχει αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο, ζητά την απελευθέρωση των online τυχερών παιχνιδιών.

Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι, άλλωστε, το μονοπωλιακό μοντέλο ωθεί πολλούς παίχτες στα παράνομα online τυχερά παιχνίδια, όπου η συμπεριφορά τους δεν εποπτεύεται. Και το καλύτερο αντίδοτο στην αύξηση της συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παιχνίδια είναι η απελευθέρωση της αγοράς, η οποία θα τους δώσει επιπλέον επιλογές σε ένα απόλυτα νόμιμο και ελεγχόμενο περιβάλλον.  

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.