Νέες προειδοποιήσεις για τα στοιχηματικά πριμ στη Σουηδία

Σχεδόν δύο μήνες μετά το επίσημο ντεμπούτο της νόμιμης αγοράς online στοιχήματος στη Σουηδία, η αρμόδια Αρχή Spelinspektionen συνεχίζει να στέλνει αυστηρές προειδοποιήσεις στις εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα, αλλά παραβιάζουν κάποιους σημαντικούς κανόνες λειτουργίας.

Αυτή τη φορά, η Spelinspektionen αναγκάστηκε να στείλει αυστηρές προειδοποιήσεις στις στοιχηματικές εταιρείες που παραβιάζουν τον κανόνα που αφορά στα πριμ που μοιράζουν στους παίχτες. Σύμφωνα με το νέο σουηδικό νόμο, κάθε ιστοσελίδα έχει δικαίωμα να ανταμείβει με πριμ τα μέλη της μόνο μια φορά, κατά την εγγραφή τους. Τα υπόλοιπα πριμ (επαναφόρτισης λογαριασμού κτλ.) απαγορεύονται, με σκοπό την προστασία των παιχτών.

 

Οι προειδοποιήσεις της Spelinspektionen προς τις στοιχηματικές εταιρείες

Αναλυτικότερα, η Spelinspektionen έστειλε προειδοποιητικές επιστολές σε όλες τις αδειοδοτημένες εταιρείες στοιχημάτων της Σουηδίας, επαναλαμβάνοντας εμφατικά αυτό που προβλέπει ο σχετικός νόμος: ότι καμία εταιρεία στοιχήματος δεν έχει δικαίωμα να προσφέρει πριμ στους πελάτες της, παρά μόνο κατά την εγγραφή τους και το άνοιγμα νέου λογαριασμού. Όλα τα υπόλοιπα πριμ θεωρούνται παράνομα και τέτοιου είδους πρακτικές θα τιμωρούνται αυστηρά.

Ο λόγος που η Spelinspektionen επιμένει στην ελάχιστη δυνατή προσφορά πριμ είναι η προστασία των καταναλωτών, που μπορεί να παρασυρθούν και να στοιχηματίζουν ανεύθυνα, γοητευμένοι από την προοπτική ενός πριμ. Και, όπως φαίνεται, κάποιες νόμιμες εταιρείες στη σουηδική αγορά προσφέρουν πολλά περισσότερα από τα νόμιμα, υποσχόμενες κάποιες φορές ακόμη και διπλά πριμ στους παίχτες.

Στην ίδια κατηγορία, πάντως, συμπεριλαμβάνονται και άλλου είδους προσφορές, όπως οι αποζημιώσεις για χαμένα στοιχήματα και ανταμοιβές για νικητήρια στοιχήματα. Σύμφωνα με τον σουηδικό νόμο, όλες αυτές οι προσφορές θεωρούνται πριμ και δε μπορούν να τις εκμεταλλευτούν τα υπάρχοντα μέλη των εταιρειών στοιχήματος, αλλά μόνο τα νέα.

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η Spelinspektionen, πάντως, οι παραβάτες κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και με το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειάς τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.